Een Paar Feiten Over Driekoningenwater

Inhoudsopgave:

Een Paar Feiten Over Driekoningenwater
Een Paar Feiten Over Driekoningenwater

Video: Een Paar Feiten Over Driekoningenwater

Video: Een Paar Feiten Over Driekoningenwater
Video: 20 Interessante Feiten die Je te Lui Bent om te Googlen 2024, Mei
Anonim

Op 19 januari begint het feest van Driekoningen. Het wordt beschouwd als een van de meest gerespecteerde in de tradities van het christendom. Het is op deze dag dat al het water op aarde heilig wordt en de kracht van genezing draagt.

Driekoningen water
Driekoningen water

Driekoningenwater kan een persoon van vele kwalen verlichten. Je kunt er lang van drinken. Velen zijn er zeker van dat het zelfs na een paar jaar zijn eigenschappen niet verliest.

Driekoningenwater heeft de voorkeur om de tempel in te nemen, maar de kerk gelooft ook dat het water op de hele planeet op 19 januari wordt ingewijd.

Driekoningen waterfeiten

In Rusland werd water twee keer ingewijd (op kerstavond en Driekoningen). Het water dat tegenwoordig wordt ingewijd, heeft dezelfde eigenschappen en wordt als genezend beschouwd.

Je kunt jezelf wassen met Driekoningenwater, maar het is gebruikelijk om het alleen op een speciale plaats uit te gieten, niet onder de voet gelopen.

Het is belangrijk om te onthouden dat kinderen niet in water van Driekoningen worden gebaad en dat ze niet aan dieren worden gegeven. Dit kan alleen in uitzonderlijke gevallen.

Het is beter om water op een speciale plek te bewaren, bij voorkeur naast het pictogram. Met de juiste houding ten opzichte van wijwater behoudt het zijn eigenschappen lang.

Driekoningenwater uit de tempel kan niet worden gebruikt om te koken, af te wassen, kleren te wassen of toe te voegen aan het bad. Het water dat bij het doopsel is ingewijd, kan echter worden gemengd met gewoon drinkwater. Wanneer gemengd, wordt al het water genezend.

Het wordt aanbevolen om heilig water te verzamelen in die bronnen waar de wijding plaatsvond.

Water op het huis sprenkelen

Bij de doop kun je heilig water op je huis sprenkelen, waardoor het wordt gereinigd van negativiteit en al het slechte.

Volgens de traditie begint de besprenkeling aan de oostkant van het huis, gaat dan verder naar het westen, dan naar het noorden en uiteindelijk naar het zuiden. Voordat u het appartement besprenkelt, moet u het goed wassen, alle onnodige verwijderen en elke afzonderlijke kamer ventileren. En degenen die hun huis gaan besprenkelen, moeten vooraf biechten en de communie ontvangen.

Driekoningen baden

Traditioneel is het op Driekoningen gebruikelijk om in het ijsgat te zwemmen. Zwemmen vindt meestal plaats in de nacht van 19 januari, maar het is niet verboden om dit de hele dag te doen.

Voordat je in het ijsgat duikt, moet je een zegen ontvangen. Zwemmen in het gat is puur vrijwillig. Het belangrijkste is hoe oprecht iemand op deze dag berouw toont.

Aanbevolen: