Russisch-orthodoxe Feestdagen Voor Juli

Inhoudsopgave:

Russisch-orthodoxe Feestdagen Voor Juli
Russisch-orthodoxe Feestdagen Voor Juli

Video: Russisch-orthodoxe Feestdagen Voor Juli

Video: Russisch-orthodoxe Feestdagen Voor Juli
Video: 2021.10.17. Неделя 17-я по Пятидесятнице. Часы и Божественная Литургия. 2024, April
Anonim

De orthodoxe kalender voor juli 2019 staat vol met evenementen. De meeste daarvan zijn de dagen van de herinnering aan de heilige martelaren en het eren van iconen. Deze maand houden gelovigen ook de vasten van Petrus.

Russisch-orthodoxe feestdagen voor juli 2019
Russisch-orthodoxe feestdagen voor juli 2019

Feestdagen ter ere van iconen

De dagen van verering van iconen in de orthodoxe kalender hebben een constante datum. In juli 2019 eren gelovigen verschillende iconen. Dus op 6 juli is er een viering ter ere van het Vladimir-icoon van de Moeder Gods. Het was op deze dag in 1480 dat het icoon Moskou redde van de invasie van de Khan van de Grote Horde Akhmat. Sindsdien wordt dit icoon beschouwd als de bewaker van het Russische land.

Beeld
Beeld

Op 9 juli eren orthodoxe gelovigen het Tichvin-icoon van de Moeder van God. Ze wordt beschouwd als de patrones van het noordwesten van Rusland. De icoon werd onthuld in 1383 in Tichvin. Het begon als een nationaal heiligdom te worden beschouwd na de wonderbaarlijke redding van het Tichvin-klooster van de verraderlijke invasie van de Zweden in 1613.

Beeld
Beeld

Op 21 juli vieren orthodoxe christenen de verschijning van de ikoon van de Moeder Gods in Kazan, een van de meest gerespecteerde. De geschiedenis van de vakantie gaat terug tot de 16e eeuw, aan het einde van die tijd was er een brand in Kazan. De stad was zwaar uitgebrand, veel inwoners verloren een dak boven hun hoofd. Onder hen was Matryona Onuchina. De Moeder Gods verscheen aan haar in een droom en wees naar de plek onder de grond waar haar icoon verborgen was. Het heiligdom werd gevonden en naar de Annunciatiekathedraal gestuurd - de eerste orthodoxe kerk in Kazan. Tijdens de plechtige processie raakten twee blinden de relikwie aan en kregen ze zicht.

In de nationale kalender wordt deze feestdag "Kazan-zomer" genoemd. Op deze dag moet men geen ruzies beginnen en treuren.

Beeld
Beeld

Op 22 juli verheerlijken orthodoxe christenen twee iconen van de Moeder van God tegelijk: Kolochskaya en Cyprus. En op 23 juli eert de kerk het Konevskaya-icoon van de moeder van God.

De geboorte van Johannes de Doper

Op 7 juli vieren orthodoxe christenen de geboorte van Johannes de Doper - de meest vereerde heilige na de Maagd Maria. Hij wordt ook Johannes de Doper genoemd, omdat hij de Heiland doopte.

Beeld
Beeld

Deze orthodoxe feestdag is onvergankelijk, dat wil zeggen, het is niet afhankelijk van de datum van Pasen. Op deze dag herinneren gelovigen zich hoe de profeet werd geboren, die later de komst van Jezus Christus zou voorspellen en hem zou dopen in de wateren van de rivier de Jordaan.

Op deze dag is het gebruikelijk om begraafplaatsen te bezoeken en de doden te herdenken.

Herdenkingsdag van de glorieuze en alglorierijke eerste-opperste apostelen Petrus en Paulus

Het is in de volksmond bekend als de dag van Peter. De vakantie is ook onvergankelijk. Het wordt jaarlijks gevierd op 12 juli. De feestdag wordt beschouwd als een van de 18 belangrijkste in het christendom. Dit betekent dat er op deze dag een plechtige dienst wordt gehouden.

Volgens de kerkelijke traditie aanvaardden de apostelen Paulus en Petrus op een dag - 12 juli, het heilige martelaarschap, volgens de nieuwe stijl. Ook wordt deze feestdag door vissers als "van hen" beschouwd, aangezien de apostel Petrus bekend staat als de patroonheilige van de visserij.

Beeld
Beeld

Op dezelfde dag eindigt de Petrovsky-post. Het is geïnstalleerd ter nagedachtenis aan het feit dat de apostelen zich beperkten en zich voorbereidden op de prediking van het evangelie. De duur ervan hangt af van de datum van de Drie-eenheid. Hij is een week later. Dus in 2019 vasten orthodoxe christenen van 24 juni tot 11 juli. Hij is niet zo streng als de Grote. In de Peter's Vasten onthouden gelovigen zich alleen van het eten van vlees en zuivelproducten, en op woensdag en vrijdag ook van vis.

Volgens populaire overtuigingen markeert deze kerkvakantie het "hoogtepunt" van de zomer en de volledige bloei van natuurlijke krachten. Op Pietersdag is het niet gebruikelijk om huishoudelijke klusjes te doen.

Aanbevolen: