Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 12 Juli?

Inhoudsopgave:

Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 12 Juli?
Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 12 Juli?

Video: Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 12 Juli?

Video: Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 12 Juli?
Video: 12 juli is een winstgevende dag van het feest van Petrus en Paulus, die voorspoed en voorspoed breng 2024, April
Anonim

12 juli is een veelbewogen datum. Op deze dag worden naamdagen gevierd door Peter, Pavel en Gregory, en City Day wordt gevierd in Tarusa en Kaliningrad. Ook op de 12e zijn er een aantal internationale en religieuze feestdagen.

12 juli - Dag van de fotograaf
12 juli - Dag van de fotograaf

instructies:

Stap 1

Op 12 juli viert Rusland de Dag van St. Veronica - de patrones van de fotografie. Volgens de legende gaf Veronica een stuk stof aan Jezus die naar Golgotha ging, zodat hij het zweet van zijn gezicht kon vegen. Daarna bleef het gezicht van Christus op de pleister gedrukt. Bijna 2000 jaar later riep de paus deze dag uit tot Wereldfotograafdag. Een andere reden om deze feestdag op 12 juli te vieren, is het feit dat George Eastman, de oprichter van Kodak, op deze dag is geboren en heeft geholpen de fotografie wereldwijd te verspreiden.

Stap 2

De orthodoxe kerk viert op de 12e een van de belangrijkste religieuze feestdagen - de Dag van de Glorieuze en Allerprezen Eerste Apostelen Peter en Paul, waarmee Peter Lent eindigt. De apostel Petrus staat bekend als de naaste discipel van Christus. Hij werd beroemd vanwege vele wonderbaarlijke genezingen en de opstanding van Tabitha uit de dood. In 57 werd hij door de Romeinen ter dood veroordeeld door kruisiging en werd hij gevraagd hem ondersteboven te nagelen, omdat hij geloofde dat hij het niet waard was om als Jezus te zijn. De apostel Paulus was oorspronkelijk een vervolger van christenen, maar nadat hij plotseling verblind en genezen was door een van Christus' discipelen, begon hij zelf te prediken. Hij stierf als martelaar onder keizer Nero.

Stap 3

Werelddag van de stewardess van de burgerluchtvaart - deze professionele feestdag valt ook op 12 juli. Het beroep is meer dan 80 jaar geleden in Duitsland ontstaan. Aanvankelijk waren stewards betrokken bij het waarborgen van de veiligheid aan boord van vliegtuigen, maar later kwamen er steeds meer vrouwen bij: de stewardessen wogen minder, wat in die tijd belangrijk was. Stewardessen moeten er alles aan doen om passagiers zich tijdens de vlucht zo comfortabel mogelijk te laten voelen.

Stap 4

Een zeer belangrijke ecologische feestdag wordt gevierd op de 12e in de Scandinavische landen - Fjord Day. Het werd opgericht in 1991 in verband met de noodzaak om de publieke aandacht te vestigen op milieuproblemen. Fjorden zijn kleine baaien met overdekte rotskusten die alomtegenwoordig zijn in Denemarken, West-Noorwegen en Zweden. Dit is een visitekaartje van de Scandinavische landen en een waar natuurwonder.

Stap 5

In 2014 valt het 12e jaarlijkse festival van volksambachten "Vyatsky bast shoe" op de 12e, dat al voor het vijfde jaar in de regio Kirov plaatsvindt. In de 19e eeuw werden Vyatka bastschoenen en andere lokale bastschoenen zeer gewaardeerd en waren er in het hele land veel vraag naar. Het festival, vergezeld van volksfeesten, liederen en workshops, heeft tot doel volksambachten populair te maken en meer toeristen naar de regio te trekken.

Aanbevolen: