Wereldblogdag: Wanneer En Hoe Te Vieren, De Geschiedenis Van De Vakantie

Inhoudsopgave:

Wereldblogdag: Wanneer En Hoe Te Vieren, De Geschiedenis Van De Vakantie
Wereldblogdag: Wanneer En Hoe Te Vieren, De Geschiedenis Van De Vakantie

Video: Wereldblogdag: Wanneer En Hoe Te Vieren, De Geschiedenis Van De Vakantie

Video: Wereldblogdag: Wanneer En Hoe Te Vieren, De Geschiedenis Van De Vakantie
Video: Italie 2020 ALLES zomer vakantie 2024, April
Anonim

De mensheid probeert computertechnologie in alle levenssferen te introduceren om het te vergemakkelijken en te vereenvoudigen. Dankzij internet is dit mogelijk geworden. Het was deze site die ooit aanleiding gaf tot producten waarvan het bestaan en de activiteit alleen daarbinnen mogelijk zijn. De slimste vertegenwoordigers zijn blogs.

Wereldblogdag: wanneer en hoe te vieren, de geschiedenis van de vakantie
Wereldblogdag: wanneer en hoe te vieren, de geschiedenis van de vakantie

Elke dag zijn er meer en meer mensen die zichzelf blogger noemen. Er zijn miljoenen pagina's op internet met inhoud van verschillende inhoud: dit zijn opmerkingen van gewone gebruikers, masterclasses door professionals (sport, koken, journalistiek, kunst, handwerk, enz.), lezingen door professionele wetenschappers en seminars door specialisten in verschillende velden. Ze trekken elke dag een publiek van een miljard dollar.

Bloggen is tegenwoordig niet alleen modieus, maar ook lonend. Vooral als de persoon een populaire mediapersoon is. Hiermee kunt u de concurrentie met de media aan, hen voorblijven en het publiek verleiden. Om nog maar te zwijgen, bloggen is een krachtige advertentiemotor. Zowel de eigenaar van de populaire pagina als de adverteerder verdienen hier geld aan.

geschiedenis van de vakantie

Om te beginnen moet je duidelijk maken dat er in essentie twee verschillende vakanties zijn. Verwar Blogdag en Internationale Bloggerdag niet. De tweede wordt sinds 2004 gevierd, wordt beschouwd als een dag van solidariteit tussen gebruikers van verschillende landen en heeft niets te maken met de eerste.

Blog Day heeft officieel niet de status van een internationale feestdag, maar is nog steeds erg populair in verschillende delen van de wereld. De oorspronkelijke betekenis lag juist in internationaliteit, in het aangaan en versterken van vriendelijke en professionele contacten tussen bloggers uit verschillende landen. Dit maakt het niet alleen mogelijk om het aantal virtuele abonnees, lezers en kennissen te vergroten, maar ook om de horizon te verbreden, iets nieuws en interessants te ontdekken, wat vervolgens wordt weerspiegeld in de inhoud van de blog.

De logische basis voor het kiezen van de vakantiedatum was een poging om het woord blog in een numeriek (digitaal) equivalent te visualiseren. In dit geval wordt het nummer 3108 verkregen, dat, wanneer vertaald naar een kalenderdatum, verandert in 31 augustus. Het was deze dag dat LiveJournal-gebruikers aankondigden als Blog Day. Het gebeurde in 2005. Vanaf dit jaar wordt de vakantie jaarlijks gevierd door bloggers.

Bewoners van de blogosfeer pikten enthousiast het idee van een nieuwe vakantie op. En al in het eerste jaar van zijn bestaan werden tienduizenden pagina's met nieuwe en ongebruikelijke inhoud gemaakt.

In 2007 werd in verband met de viering van een andere datum een wedstrijd uitgeschreven voor de beste blog Best of Blogs. Bloggers uit elk land die een van de talen spreken die in de voorwaarden van de wedstrijd zijn vermeld, kunnen eraan deelnemen: Perzisch, Arabisch, Portugees, Spaans, Nederlands, Frans, Engels, Duits, Russisch, Chinees.

Blogdag vieren

De initiatiefnemers van de vakantie sporen gebruikers aan om deze dag te wijden aan kennismaking met bloggers uit andere landen, namelijk de inhoud van hun internetpagina's. Kies de meest interessante inhoud uit een gebied dat niet standaard of vertrouwd is in het dagelijkse werk. Nadat je het materiaal hebt bestudeerd, schrijf je 5 kleine recensies (bij voorkeur blogs van verschillende mensen en verschillende onderwerpen) en plaats je deze op je pagina, met vermelding van links naar het materiaal van de auteur. Bloggers, wiens materiaal als inspiratie diende, informeren over het verrichte werk en feliciteren u met uw professionele vakantie.

Daarnaast is het noodzakelijk om een bericht te plaatsen over de Blogdag zelf, als eerbetoon aan het ontstaan en bestaan van zo'n evenement.

Aanbevolen: