Hoe Jeruzalem-kaarsen Te Gebruiken?

Inhoudsopgave:

Hoe Jeruzalem-kaarsen Te Gebruiken?
Hoe Jeruzalem-kaarsen Te Gebruiken?

Video: Hoe Jeruzalem-kaarsen Te Gebruiken?

Video: Hoe Jeruzalem-kaarsen Te Gebruiken?
Video: VAN LIFE in Griekenland was PERFECT tot... 2024, April
Anonim

In het huis van elke orthodoxe gelovige is er zeker een kerkkaars. Ze worden aangestoken op feestdagen, ter herdenking van overleden familieleden of bij speciale gelegenheden om de plechtigheid van het moment te benadrukken. Zo'n kaars staat altijd naast de iconostase in de rode hoek. Maar wat als je Jeruzalem-kaarsen als cadeau hebt gekocht of gekregen?

Hoe Jeruzalem-kaarsen te gebruiken?
Hoe Jeruzalem-kaarsen te gebruiken?

instructies:

Stap 1

Steek de kaarsen allemaal samen in een bundel aan en plaats ze naast de iconostase of in de rode hoek van het huis. Jeruzalemkaarsen kunnen op dezelfde manier worden gebruikt als gewone kerkkaarsen. Ze zijn gemaakt door monniken in het heilige land Jeruzalem en op de dag van de opstanding van de Heer worden ze aangestoken door het gezegende vuur, waarna ze worden gedoofd. Zo bevat de bundel Jeruzalem-kaarsen een klein deeltje aarde waarop het wonder van de opstanding plaatsvond en een klein deel van het gezegende vuur. Terwijl de kaarsen van Jeruzalem branden, lees het gebed en dank de Heer voor alles wat hij voor je doet.

Stap 2

Het lijkt voor velen dat Jeruzalem-kaarsen uitsluitend op Pasen kunnen worden aangestoken. Dit is niet waar. Natuurlijk is de heldere paasvakantie een tijd waarin liefde en vreugde bloeien in de harten van gelovigen over de hele wereld, dus het is gebruikelijk om op deze dag kaarsen aan te steken, te bidden en het hart te vullen met nog meer eerbied, maar je kunt Jeruzalem-kaarsen op andere kerkelijke feestdagen. De plechtigheid van het moment zou helemaal geen invloed moeten hebben op de keuze van kaarsen, net zoals waar geloof niet noodzakelijk het hoogste geldelijke offer of de strengste vasten en fysieke marteling vereist. Als je de behoefte voelt om een kaars aan te steken en zelfs op de meest gewone dag te bidden, kun je dat altijd doen. En Jeruzalem-kaarsen verschillen in deze zin absoluut niet van gewone kerkkaarsen.

Stap 3

In de bos Jeruzalem-kaarsen zitten 33 taps toelopende kaarsen, naar het aantal aardse jaren van Christus. Traditioneel worden ze allemaal tegelijk aangestoken, maar dit is helemaal geen onveranderlijke regel. Als daar behoefte aan is, of als je de kaarsen zo lang mogelijk wilt gebruiken, haal ze dan uit elkaar en steek ze een voor een aan. De brandende kaars staat voor het menselijk geloof en het eeuwige leven, dus het maakt niet uit hoe je de Jeruzalem-kaarsen aansteekt. Het belangrijkste is dat je het met gebed en eerbied doet.

Aanbevolen: