Veiligheidsmaatregelen Voor Degenen Die Vuurwerk Gebruiken In Het Nieuwe Jaar

Veiligheidsmaatregelen Voor Degenen Die Vuurwerk Gebruiken In Het Nieuwe Jaar
Veiligheidsmaatregelen Voor Degenen Die Vuurwerk Gebruiken In Het Nieuwe Jaar

Video: Veiligheidsmaatregelen Voor Degenen Die Vuurwerk Gebruiken In Het Nieuwe Jaar

Video: Veiligheidsmaatregelen Voor Degenen Die Vuurwerk Gebruiken In Het Nieuwe Jaar
Video: DIT IS AL MIJN VUURWERK WAT IK HEB AFGESTOKEN! #2336 2024, Mei
Anonim

Voetzoekers en vuurwerk zijn een van de best verkochte items aan de vooravond van het nieuwe jaar. Vakanties verdienen het om onvergetelijk te zijn. Maar dit betekent niet dat u de voorzorgsmaatregelen kunt vergeten.

Veiligheidsmaatregelen voor degenen die vuurwerk gebruiken in het nieuwe jaar
Veiligheidsmaatregelen voor degenen die vuurwerk gebruiken in het nieuwe jaar

Ouders worden aangemoedigd om de inhoud van kinderzakken serieuzer te nemen - kijk of er vuurwerk van verschillende grootte is? Ondanks het verbod om dergelijke producten aan kinderen te verkopen, vinden alle schoolkinderen de mogelijkheid om ze te kopen.

De pyrotechnische industrie produceert een groot aantal soorten vuurwerk met verschillende capaciteiten. Ze zijn in staat om van één schot tot honderden achter elkaar af te vuren. De belangrijkste taak van het vuurwerk is het produceren van een luide klap. Er kunnen aanvullende effecten zijn - fluiten en zoemen, vonken verspreiden, rook. Klassiek vuurwerk wordt geactiveerd met een speciale lont, die in brand moet worden gestoken. In moderne versies zijn ze uitgerust met een speciale raspkop, die wordt ontstoken als een eenvoudige lucifer.

Vanaf het moment dat de pit ontbrandt tot de tweede explosie kan een interval van 3 tot 10 seconden verstrijken. Dit is voldoende om op veilige afstand van haar weg te gaan of haar weg te gooien. De explosieradius van conventioneel vuurwerk zal enkele centimeters zijn. Er is een risico op ernstige brandwonden als de veiligheidsmaatregelen worden verwaarloosd - houd daarom geen vuurwerk in uw handen en gooi ze ook in de richting van dieren of mensen die langskomen.

Door veiligheidsmaatregelen in acht te nemen, kunt u de ongewenste gevolgen van de explosie van vuurwerk vermijden.

Pyrotechnische artikelen mogen niet zonder verpakking in hun zakken worden gedragen en mogen ook niet worden gedemonteerd. Aarzel niet om het raspende voetzoekertje, dat al met zijn kop is geraakt, weg te gooien.

Als de ontstoken zekering volledig is doorgebrand en de lading geen tijd had om te werken, moet u vijf minuten wachten voordat u deze controleert.

Probeer geen pyrotechnische artikelen uit je handen te kopen. Geef ze niet aan kinderen. Lees voordat u begint de instructies aandachtig en doe precies wat daar staat. Het is noodzakelijk om zich op een veilige afstand terug te trekken voordat het vuurwerk tot ontploffing wordt gebracht:

  • · Voor crackers, sterretjes en tafelfonteinen geldt een voorwaardelijk veilige afstand van 0,5 m.
  • · Ontploffend vuurwerk op de grond, vuurwerk - 5 m.
  • · Apparatuur voor vuurwerk - 20 m.
  • · Bij gebruik van professionele pyrotechniek zal het nodig zijn om meer dan 20 m terug te trekken.

Het gebruik van vuurwerk is geschikt voor alle locaties, behalve die naast hoogspanningslijnen, viaducten, snelwegen, ziekenhuizen, kinderinstellingen.

Vuurwerk moet enkele dagen in water worden ondergedompeld voordat het wordt weggegooid. Daarna worden ze samen met het gebruikelijke afval afgevoerd.

Aanbevolen: