Hoe Pasen Te Vieren Volgens De Gebruiken

Hoe Pasen Te Vieren Volgens De Gebruiken
Hoe Pasen Te Vieren Volgens De Gebruiken

Video: Hoe Pasen Te Vieren Volgens De Gebruiken

Video: Hoe Pasen Te Vieren Volgens De Gebruiken
Video: Haken - tutorial #415: Schaaltje met textielverharder 2024, April
Anonim

Pasen is de mooiste dag van het jaar voor gelovigen. Er zijn veel regels en gebruiken verbonden aan de viering ervan. Het woord "Pascha" kwam uit de Griekse taal en betekent "passage", "verlossing". Zoals de dood van Christus aan het kruis onze verlossing volbracht, zo schonk zijn opstanding ons het eeuwige leven.

Hoe Pasen te vieren volgens de gebruiken
Hoe Pasen te vieren volgens de gebruiken

Op de heldere paasvakantie begroeten elkaar met de woorden: "Christus is verrezen!" en antwoord: "Hij is inderdaad verrezen!", driemaal kussend. Zo worden mensen als de discipelen van de Heer, deze woorden bevatten de hele essentie van ons geloof.

Alle producten voor de feesttafel worden ingewijd vanaf de avond van Grote Zaterdag. De offers van gelovigen worden geheiligd zodat het eten ervan alle gelovigen zal verenigen in Jezus Christus.

Sinds de oudheid hebben mensen met Pasen gekleurde eieren uitgewisseld, naar het voorbeeld van Maria Magdalena, die een rood ei aan keizer Tiberius schonk. Het ei symboliseert nieuw leven, daarin komt het leven uit een dode schil.

Volgens de traditie snijden en proeven christenen, die uit de kerk komen, samen de taart als teken van eenheid. Dit gebeurt in de familiekring. Dit is hoe het volk van God, het uitverkoren volk, het oudtestamentische Pascha at op de eerste dag van de Paschaweek. Paastaart volgt.

Pasen wordt gevierd door de familie, het is niet gebruikelijk om gasten uit te nodigen, je kunt ze feliciteren.

Vervolgens wordt de Bright Resurrection gevolgd door Bright Week, de kerk sluit op dit moment niet haar deuren, zelfs niet tijdens de communie van de geestelijkheid. Deze hele week wordt door de kerk als een feestdag beschouwd. Het wordt gevolgd door nog eens 32 dagen voor het feest van de Hemelvaart van de Heer. Deze dagen worden ook plechtig gevierd door de kerk, zij het met minder plechtigheid dan op Bright Week.

Christenen met Pasen en Bright Week helpen de armen, verdelen gewijd voedsel aan de armen.

Aanbevolen: