Tekenen En Gebruiken Van Pasen

Inhoudsopgave:

Tekenen En Gebruiken Van Pasen
Tekenen En Gebruiken Van Pasen

Video: Tekenen En Gebruiken Van Pasen

Video: Tekenen En Gebruiken Van Pasen
Video: Vlakke figuren - Driehoeken tekenen met een passer - WiskundeAcademie 2024, April
Anonim

Helder Pasen is een oude christelijke feestdag. Maar het wordt al lang gevierd door veel landen buiten de kerk. Er zijn veel tekenen en gebruiken die verband houden met Pasen en de Heilige Week die eraan voorafgaat, die nog steeds in elk gelovig gezin worden waargenomen.

Tekenen en gebruiken van Pasen
Tekenen en gebruiken van Pasen

Douane tijdens de Goede Week

Op de eerste dag van de Goede Week werd het noodzakelijk geacht om de binnenplaats op orde te brengen. Op deze dag werd er iets gekleurd, gerepareerd, gemaakt. Het maandagweer kan worden gebruikt om te bepalen of het jaar vruchtbaar zal zijn. Als de dag warm en zonnig is, zal de zomer aangenaam en heet zijn.

je kunt doorgaan met het repareren en schoonmaken van de binnenplaats. En ook op deze dag organiseren ze het wassen en maken ze kleding klaar voor de vakantie.

meestal wordt het huis schoongemaakt.

het schoonmaken gaat door. Als je op deze dag het huis uitgaat zonder schoon te maken, dan heb je een heel jaar een puinhoop. Ook is het belangrijk om op deze dag een baddag te regelen. Het water dat tijdens het schoonmaken en in het bad wordt gebruikt, moet buitenshuis worden weggegooid. Dit wordt verondersteld om vuil van uw huis te verwijderen. Vroeger geloofden ze dat natte badhanddoeken aan het hek moesten worden gehangen of aan vreemden moesten worden gegeven - dit zou een snel en succesvol huwelijk lokken.

weigeren te eten. Op deze dag werd Christus gekruisigd en leed aan het kruis. Ook op vrijdag moet je in de kerk veel kaarsen kopen en in elke kamer branden.

Op Goede Vrijdag worden paaskoekjes bereid. Het is belangrijk om voor het koken een gebed te lezen en dan te beginnen met koken.

treuren om Christus de Verlosser. Op deze dag mag je geen alcohol drinken en plezier hebben. De diensten beginnen op zaterdagavond in de kerken. Het is op deze avond dat het de gewoonte is om naar de kerk te gaan en de volgende dag eten klaar te maken.

Heldere Pasen komt eraan. In alle kerken worden diensten gehouden waar ze zingen over de opstanding van Jezus Christus.

Tekenen en gebruiken van Pasen

Tijdens de zondagochtenddiensten worden paaskoekjes, kwark en paaseieren ingewijd.

Op zondag gaan gezinnen na het gebed aan tafel. Het gewijde voedsel wordt altijd eerst geproefd, en dan de rest. Met Pasen op Pasen kun je niet dronken worden, anders loop je een heel jaar "alsof je half slaapt".

Op de dag van Pasen vroegen mensen de Almachtige om gezondheid, kracht voor een toekomstig leven, lokten vrijers, verdreven bedwantsen en kakkerlakken het huis uit, verdreven ruzies en het boze oog het huis uit.

Voor een aanstaande bruiloft lezen de meisjes samenzweringen voor tijdens een kerkdienst. Men geloofde dat als de lippen op deze dag jeuken, dit voor kussen is. Als je jezelf bezeert met een elleboog, dan herinnert iemand zich jou. Als een wenkbrauw wordt gekamd, zal er binnenkort een nieuwe liefde zijn. Als je per ongeluk een vlieg of een kakkerlak in je eten krijgt, wacht dan op een ontmoeting met je geliefde.

Na Bright Sunday moet je het resterende voedsel in de velden begraven. Dit behoedt het gewas voor vorst en hagel. Als je de zaailingen met heilig water besproeit, zullen ze sterk zijn en zal de oogst rijk zijn.

Paasvieringen gaan een week na zondag door en de hele week worden er diensten gehouden in kerken.

Met Pasen is het gebruikelijk om dierbaren te bezoeken, hen ingewijde paaseieren te geven en samen te dineren.

Aanbevolen: