Echo's Uit Het Verleden: Is Het De Moeite Waard Om De Dagen Van Papieren Brieven Terug Te Brengen?

Echo's Uit Het Verleden: Is Het De Moeite Waard Om De Dagen Van Papieren Brieven Terug Te Brengen?
Echo's Uit Het Verleden: Is Het De Moeite Waard Om De Dagen Van Papieren Brieven Terug Te Brengen?

Video: Echo's Uit Het Verleden: Is Het De Moeite Waard Om De Dagen Van Papieren Brieven Terug Te Brengen?

Video: Echo's Uit Het Verleden: Is Het De Moeite Waard Om De Dagen Van Papieren Brieven Terug Te Brengen?
Video: Linux-handleiding voor beginners 2024, April
Anonim

Met de verspreiding van internet rond het einde van de jaren '90 verdween de voorheen zeer populaire hobby - papieren correspondentie vrijwel volledig. Tegenwoordig, met een nogal acuut gebrek aan soulfulness, oprechte emoties, begint de interesse in deze hobby na verloop van tijd terug te keren.

Echo's uit het verleden: is het de moeite waard om de dagen van papieren brieven terug te brengen?
Echo's uit het verleden: is het de moeite waard om de dagen van papieren brieven terug te brengen?

Inderdaad, bij het nastreven van onmiddellijke en toegankelijke communicatie, heeft een persoon zichzelf beroofd van belangrijkere dingen, die moderne liefhebbers van papieren correspondentie proberen op te lossen.

Waarom zouden we kinderen niet de kans geven om nieuwe ervaringen op te doen, om ze vreugde te geven? Veel mensen herinneren zich deze magische sfeer van de vakantie - om te werken aan het maken van een brief en deze te verzenden met de verwachting van een wonder. De postdienst van de kerstman (of onze kerstman) heeft ongeveer 3.000 werknemers in dienst, waardoor de winterfavoriet de op één na populairste is na de paus.

Deze drukke persoon heeft een ongelooflijk potentieel in het ontwikkelen van haar horizon, in het opdoen van nieuwe kennis, het leren en oefenen van vreemde talen. Je kunt tenslotte niet alleen echte vrienden uit je eigen land vinden, maar ook van over de hele wereld!

Veel mensen hebben niet genoeg woorden om uit te drukken wat er in hun ziel of geest leeft. Een mooie manier om tot zelfontplooiing te komen. Maar dit is geen reden om bang te zijn om met brieven te communiceren - het belangrijkste is oprechtheid, oprechtheid en vriendelijkheid.

Door te sms'en, kun je vertellen wat je wilt. Over jezelf en je gezin, over je humeur of ervaringen, over reizen en avonturen, over je favoriete bezigheden en over waar je niet tegen kunt. In de wereld van papieren brieven is er een kans om je uit te spreken, een kans om begrip en steun te krijgen.

Er zijn gesprekspartners met wie zij uitsluitend thematische discussiedialogen voeren. Ten slotte is het een waardevolle kans om de onderwerpen die van belang zijn met de hulp van iemand anders in detail te begrijpen.

De Iraanse Hossein Mohammad Dekhanis schreef ooit de langste brief ter wereld. Het was een reactie op een berispingsbrief van zijn vriend, die klaagde over het lange stilzwijgen van Hossein. 150 meter papier met een gewicht van 2 kg - een gedetailleerd verhaal over zijn dagelijkse bezigheden kostte een Iraniër 4 uur per dag gedurende 13 maanden!

De meest fervente gebruikers van old school post zijn tieners, wat de traditie van het verzenden van brieven beïnvloedde. Het is in de mode geworden om zelf een envelop te maken of een kant-en-klare envelop te ontwerpen, waardoor het originaliteit krijgt, de verbeeldingskracht tot uitdrukking komt en uw genegenheid voor de ontvanger. Naast een brief kan de envelop zelf een foto bevatten, kleine handgemaakte cadeautjes, thee of warme chocolademelk, niet al te dikke magneten, gedroogde planten, kalenders, stukjes papier met gedichten en wensen, en nog veel meer.

Een gesprekspartner van overal ter wereld is te vinden op gespecialiseerde sites en forums die aan dit onderwerp zijn gewijd. Een interessante oplossing zou zijn om contact op te nemen met verpleeghuizen of ziekenhuizen - waarom mensen niet steunen, een beetje warmte geven? De afzender zal er ongetwijfeld niet minder geestelijke vrijgevigheid voor terugkrijgen.

Voor luiaards is postcrossing relevant. Dit project is gemaakt voor het uitwisselen van ansichtkaarten, die iedereen kan gebruiken. Het principe van uitwisseling is gebaseerd op de basis van de projectdeelnemers, de definitie van adressen die worden uitgegeven, voor een minimaal verschil tussen verzonden en ontvangen ansichtkaarten.

Aanbevolen: