Hoe Is Het Kunstfestival In Brisbane?

Hoe Is Het Kunstfestival In Brisbane?
Hoe Is Het Kunstfestival In Brisbane?

Video: Hoe Is Het Kunstfestival In Brisbane?

Video: Hoe Is Het Kunstfestival In Brisbane?
Video: READING AND LEEDS FESTIVAL - Qu0026A / FAQ 2024, Mei
Anonim

Elk jaar in september komen kunstliefhebbers naar de hoofdstad van de Australische staat Queensland, Brisbane. Daar vindt een beroemd kunstfestival plaats. Drie weken lang worden de straten, pleinen, dijken, clubs, theaters en musea van Brisbane en de buitenwijken locaties voor theatervoorstellingen, concerten, circusvoorstellingen, filmvertoningen en kunsttentoonstellingen.

Hoe is het kunstfestival in Brisbane?
Hoe is het kunstfestival in Brisbane?

Brisbane is de op twee na grootste stad van Australië. Elk jaar in september organiseert het het populaire kunstfestival (Brisbane Festival), dat bijna 2 miljoen mensen trekt.

Het festival van 1996 werd gepromoot door de gemeenteraad en de regering van de deelstaat Queensland. Het is voortgekomen uit het Brinsbane Warana-festival, dat in 1961 voor het eerst werd gehouden onder de slogan 'entertainment voor het volk'.

Van 1996 tot 2009 werd het Brisbane Festival om de twee jaar gehouden. Gedurende deze tijd heeft het zich ontwikkeld tot een van de gerespecteerde en gerenommeerde internationale kunstfestivals. In 2009 werd het samengevoegd met Riverfestival en werd het een jaarlijks terugkerend evenement.

Het festival opent met een grandioze vuurwerkshow “Riverfire”. Het begint om 19.00 uur en duurt een half uur. Degenen die deze muzikale en pyrotechnische uitvoering willen zien, verzamelen zich van tevoren bij de rivier (de locatie van de show) om de beste stoelen te nemen.

Het festival duurt drie weken, waarin Brinsbane en de buitenwijken veranderen in een grote locatie voor verschillende kunstevenementen: concerten, uitvoeringen, openingen, circusvoorstellingen, enz.

Het festival trekt muzikanten, schilders, componisten, kunstenaars van over de hele wereld. Plasmaschermen in de stad tonen retrospectieven van films van beroemde regisseurs, optredens van circusartiesten en muzikanten vinden plaats op straat, opera- en balletvoorstellingen, evenals optredens van toneelgezelschappen, vinden plaats op het podium. De Gallery of Contemporary Art organiseert multimedia-uitvoeringen.

De data van het Brisbane Art Festival in 2012 zijn van 8 t/m 29 september. Gedurende deze tijd konden degenen die naar de hoofdstad van Queensland kwamen nachtfeesten bijwonen in de "Mirror Ball" en cabaret, de uitvoering van de beroemde rockzangeres Lana Lane, circusshows, concerten van klassieke en moderne muziek, tentoonstellingen en uitvoeringen bezoeken.

Het Brisbane Festival is gericht op een breed publiek en omvat zowel betaalde als gratis evenementen.

Aanbevolen: