7 Traditionele Kersttraktaties In Duitsland

7 Traditionele Kersttraktaties In Duitsland
7 Traditionele Kersttraktaties In Duitsland

Video: 7 Traditionele Kersttraktaties In Duitsland

Video: 7 Traditionele Kersttraktaties In Duitsland
Video: Advents- en kerstmarkt in Cochem, Moezel, Duitsland - Kerst Moezelstreek 2024, April
Anonim

De Duitse kersttafel staat vol met allerlei traditionele vakantiegerechten. Onder de lekkernijen zijn er groenten, gevogelte, vis en verschillende zoetigheden. Wat is in Duitsland gebruikelijk om op de kersttafel te zetten? Welke traditionele gerechten hebben de Duitsers hoog in het vaandel?

Duits kersteten
Duits kersteten

Koude gezouten haringsalade. De Duitsers proberen dit gerecht elke kerst te bereiden. De salade is vrij eenvoudig te maken, maar wel erg lekker. De traktatie is een van de klassieke kerstgerechten in Duitsland. Volgens de ooit gevestigde tradities wordt het gerecht altijd door de oudste van de gezinsleden gemaakt. De hoofdingrediënten van de kerstvissalade zijn: gezouten haring, mayonaise, ingelegde of ingelegde komkommers, fijngehakte of geraspte bieten.

Gebakken gans. Misschien is geen kerst in Duitsland compleet zonder zo'n gerecht. Dikke en sappige ganzen worden in Duitse steden op verschillende manieren gekookt. De ene keer wordt het gevogelte gebakken met dadels en pruimen, de andere keer wordt er een gans voor kerst gekookt met appels en knoedels. Een onmisbaar ingrediënt in een Duits kerstgerecht is wijn, die rijkelijk over de vogel wordt gegoten. Om kruiden of pikante tonen toe te voegen, wordt de gebakken gans gekruid met allerlei aromatische kruiden.

Aardappel pannekoeken. Aardappelen zijn gebruikelijk op de kersttafel in Duitsland. Het wordt geserveerd als bijgerecht, gekookt of gebakken. Een zeer populaire traditionele kersttraktatie van aardappelen zijn pannenkoeken. Om ze te bereiden, neem je rauwe aardappelen, rasp ze en meng ze dan met bloem en eieren. Zout en verschillende smaakmakers worden naar smaak aan het mengsel toegevoegd. Vervolgens worden kleine pannenkoeken gevormd en gebakken in een pan door aardappelpannenkoekjes in gesmolten verwarmd vet te dompelen. Deze Duitse kersttraktatie wordt als hoofdgerecht geserveerd, samen met zwart brood, groene uien en verse groenten. Maar het wordt ook als zoete lekkernij gebruikt. Vervolgens worden de aardappelpannenkoekjes met suiker of appelstroop gegoten, er worden jam en poedersuiker aan toegevoegd.

Aardappelsalade. Deze traditionele kersttraktatie uit Duitsland kan zowel koud als warm geserveerd worden. Meestal wordt gekookte aardappelsalade gebruikt als bijgerecht voor gevogelte, vlees en vis. Ingelegde of ingelegde komkommers, uien, verschillende smaakmakers en kruiden, gebakken spek worden toegevoegd aan gekookte aardappelen. Mayonaise wordt in grote hoeveelheden als dressing gebruikt, omdat de salade als erg vettig en bevredigend wordt beschouwd.

Gebakken karper. Duitsers kunnen zich geen kersttafel voorstellen zonder karpers. De vis wordt in zijn geheel in de oven gebakken, voorgevuld met groenten. Zo'n traktatie moet gepaard gaan met aardappelsalade, zongedroogde tomaten, champignons. Een andere optie: frituren van karperfilets, waaraan citroenringen en citrussap, pittige sauzen, komkommersalade worden toegevoegd. In sommige delen van Duitsland worden karpers voor Kerstmis gekookt in gezouten water met toevoeging van kruiden, specerijen en azijn. Aan deze lekkernij op de kersttafel moet zelfgemaakte mierikswortelsaus worden toegevoegd.

Peperkoek. Geen kerst in Duitsland gaat voorbij zonder zo'n zoete traktatie. Peperkoek peperkoek mannen, huizen, sterren, hanen, katten, stokken, sneeuwvlokken - de vorm van de traktatie kan elke zijn. Traditioneel is het gebruikelijk om peperkoek thuis te bakken, maar ze worden ook in alle winkels en op Duitse nieuwjaarsbeurzen verkocht. Als er thuis een traktatie wordt bereid, nemen alle gezinsleden volgens gevestigde tradities deel aan het kookproces. Het bakken van peperkoekmannetjes is een soort kerstritueel in Duitsland.

Eetbare boom. Nog een zoete traktatie voor Kerstmis, een must voor deze wintervakantie in Duitsland. De belangrijkste ingrediënten van het dessert zijn suiker en zout, vanille, bloem, eieren, boter. Het dessert ziet eruit als een boomring. Het is in lagen aangelegd, omdat de snede de "ringen van het leven van een eetbare boom" laat zien.

Aanbevolen: