Hoe De Drie-eenheid Te Vieren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Drie-eenheid Te Vieren?
Hoe De Drie-eenheid Te Vieren?

Video: Hoe De Drie-eenheid Te Vieren?

Video: Hoe De Drie-eenheid Te Vieren?
Video: 82# Drieeenheid video 3: zijn er combinaties te vinden van vader, zoon en heilige geest? 2024, April
Anonim

Trinity is een oude Russische feestdag, waarin orthodoxe tradities en Slavische rituelen harmonieus samenvloeiden. Het wordt gevierd op zondag, de vijftigste dag na Pasen, daarom heet het Pinksteren. Op deze dag daalde de Heilige Geest neer op de discipelen van Christus. De apostelen spraken in alle bekende talen en doopten ongeveer 3.000 mensen, waarmee ze de geboortedag van de christelijke kerk markeerden.

Icoon van Andrei Rublev
Icoon van Andrei Rublev

instructies:

Stap 1

De Sion-kamer, waarin de discipelen van Christus en de Maagd Maria waren, was versierd met takken, kruiden en bloemen, die de vernieuwing van de ziel en het ontwaken van de natuur symboliseren. De traditie van het versieren van huizen en kerken met groen werd doorgegeven aan het Russische volk. De dag van afscheid van de lente en de ontmoeting van de zomer, de Slaven gewijd aan Lada, de godin van de lente. Omdat berk tegen die tijd gekleed was in elegant groen, werd het met speciale eerbied behandeld. Rond de berken werden rondedansen georganiseerd en er werden liederen gezongen. Meisjes versierden huizen met berkentakken en weefden er kransen van. Kransen werden gebruikt om te raden. Ze werden in het water gegooid en keken toe: als het drijft, zal er geluk zijn, als het verdrinkt, kan de dood van een geliefde plaatsvinden, en als het op één plek draait, zal de bruiloft van streek zijn. Op Trinity speelden ze spelletjes, zwaaiden ze aan schommels, stookten ze vuren en zwommen ze in de rivier. Ook was het gebruikelijk om een rouwende bundel gras naar de kerk te brengen. Mensen geloofden dat deze rite de aarde regen zou geven en het zou redden van de zomerdroogte.

Stap 2

Liturgie en Grote Vespers worden geserveerd in orthodoxe kerken op Trinity Day. De dag voor de vakantie wordt de tempel gewassen en schoongemaakt. Priesters kleden zich in groen, wit of goud voor de viering, wat de levengevende kracht van de Heilige Geest betekent. De iconen van de tempel zijn versierd met berkentakken en de vloer is bedekt met vers gemaaid gras. Op Trinity worden overleden familieleden herdacht. Priesters lezen gebeden voor de rust van de zielen van alle overledenen, voor de redding van degenen wier ziel in de hel is. Gebeden worden door hen op hun knieën gereciteerd, wat het einde betekent van de periode na Pasen, die buigen en knieën niet toestaat. Naast de rust van de doden, worden gebeden voorgelezen voor de Kerk en voor de neerbuigendheid van de Heilige Geest, voor het schenken van genade aan alle aanwezigen. Priesters dringen er bij gelovigen op aan om de goddelijke Drie-eenheid te aanbidden: Vader, Zoon en Heilige Geest. De tweede dag na Trinitatis wordt Spirituele Dag genoemd. Het begint met het ochtendgebed: de canons van Cosma Mayumsky en John Damascus worden gezongen.

Stap 3

De viering van Drie-eenheid is, net als elke andere vakantie, niet compleet zonder een feestelijke tafel. Op donderdag, voor Trinity, beginnen gelovigen met het bereiden van gerechten van eieren, melk, verse kruiden, gevogelte en vis. Roerei wordt beschouwd als een must-have gerecht, omdat ze de hete zon symboliseren. Bakken is vooral populair - broden, taarten, pannenkoeken. Drinken - gelei, wijn, bier, mede. Op de dag van Drie-eenheid gaan ze 's ochtends naar de kerk, dan regelen ze een maaltijd en wandelen ze in het bos, in het veld, bij de rivier. Het tafelkleed voor een maaltijd moet groen zijn, zoals de lentenatuur.

Aanbevolen: