Hoe De Heldere Vakantie Van Pasen Op De Juiste Manier Te Vieren?

Hoe De Heldere Vakantie Van Pasen Op De Juiste Manier Te Vieren?
Hoe De Heldere Vakantie Van Pasen Op De Juiste Manier Te Vieren?

Video: Hoe De Heldere Vakantie Van Pasen Op De Juiste Manier Te Vieren?

Video: Hoe De Heldere Vakantie Van Pasen Op De Juiste Manier Te Vieren?
Video: IK BEN MIJN AUTO SLEUTELS KWIJTGERAAKT..... 😔 #2276 2024, April
Anonim

Pasen is een heldere en levendige feestdag die wordt verwacht en verwelkomd door miljoenen mensen over de hele wereld. Dit is geen eenvoudig feest, de vakantie is gevuld met een diepe betekenis, daarom bereiden gelovigen zich er van tevoren op voor.

Hoe de heldere vakantie van Pasen op de juiste manier te vieren?
Hoe de heldere vakantie van Pasen op de juiste manier te vieren?

De juiste bijeenkomst van Pasen wordt voorafgegaan door de Grote Vasten, die precies 40 dagen duurt. In de laatste (hartstochtelijke) week voor de vakantie beginnen de belangrijkste voorbereidingen.

Er wordt veel aandacht besteed aan het ordenen in huis en op het erf. Doe een algemene schoonmaak, was ramen, was gordijnen en spreien. Op Witte Donderdag moeten alle gezinsleden zich wassen, en gelovigen moeten naar de kerk gaan om te communiceren en te biechten, dus je bent zowel geestelijk als lichamelijk gereinigd.

Huisvrouwen bakken elk jaar voor Pasen taarten, maken cottage cheese Pasen en beschilderen eieren. Organiseer een familieavond met de kinderen om je te helpen. Er zijn nu verschillende paassets te koop waarmee eieren op verschillende manieren kunnen worden versierd.

Ga op zondag naar de tempeldienst. Dit is een plechtige kerkdienst, waarbij het Paasnachtdienst wordt gehouden, een processie rond de kerk met brandende kaarsen, vrolijke metten en goddelijke liturgie. De priesters zegenen paaskoekjes en -eieren en feliciteren en zegenen de parochianen.

Pasen wordt gevierd met familie en verwanten, u kunt uw goede vrienden bezoeken. Als je op bezoek bent, zorg er dan voor dat je gekleurde eieren cadeau doet. Op deze dag werd een speciale begroeting aanvaard: "Christus is opgestaan" - "Inderdaad is hij opgestaan."

Na lang vasten verbreken mensen hun vasten, prijzen God en feliciteren elkaar. Naast traditionele paastraktaties worden er warme en vleesgerechten op tafel geserveerd. Van alcohol is matige consumptie van de kerkwijn "Kahor" toegestaan. Er zijn traditionele paasspellen: gekleurde gekookte eieren kloppen en spelen met hopen.

In sommige regio's van Rusland gaan ze met Pasen massaal naar begraafplaatsen om de doden te herdenken. Dit is een fundamenteel verkeerde traditie, Pasen is een feestdag van de levenden en er zijn speciale dagen om de doden te herdenken. Bovendien moet men geen bankettafel op het kerkhof regelen, Pasen is een heldere en zalige feestdag en geen vrolijk stoutmoedig feest.

Aanbevolen: