Welke Kamerbloem Om Mama Te Geven

Inhoudsopgave:

Welke Kamerbloem Om Mama Te Geven
Welke Kamerbloem Om Mama Te Geven

Video: Welke Kamerbloem Om Mama Te Geven

Video: Welke Kamerbloem Om Mama Te Geven
Video: Zo maak je je plant weer gelukkig 2024, Mei
Anonim

Kamerplanten zijn een geweldig cadeau voor elke gelegenheid. Ze versieren immers de ruimte, verrijken de huislucht met zuurstof en zijn gewoon een lust voor het oog. Een mooie huisplant kan aan moeder worden gepresenteerd.

Welke kamerbloem om mama te geven
Welke kamerbloem om mama te geven

Hoe kies je een bloem?

Om de juiste kamerplant als cadeau te kiezen, evalueer je eerst de ruimte waarin deze zal staan. Als het groot genoeg is, kun je je moeder een grote plant geven. Bijvoorbeeld saffler, dracaena, cordilin of fatsia. Als het appartement klein genoeg is, kies dan voor calathea, arrowroot of asplenium. Al deze planten zijn erg mooi, helder, ongebruikelijk. Ze zijn perfect als cadeau voor elke vrouw die van verschillende decoratieve dingen houdt, zoals kleine schilderijtjes, beeldjes en andere leuke kleine dingen.

Als je moeder dol is op bloemen, maar ze heeft geen tijd om voor ze te zorgen, dan zijn de beste cadeau-opties senopoly, begonia of cyclamen. Dit zijn mooie, maar pretentieloze planten die geen speciale zorg nodig hebben. Trouwens, om dezelfde reden zal een schattige cactus een uitstekende cadeau-optie zijn. Cactussen kunnen in bijna alle omstandigheden overleven, en een helder plekje groen op een vensterbank zal in ieder geval een lust voor het oog zijn.

Het onbetwiste voordeel van een kamerplant is de duurzaamheid. Het zal het oog lang verrukken met zijn uiterlijk, in tegenstelling tot snijbloemen in een boeket.

Bloemen bezorgen aan de geadresseerde

Nadat je een cadeau hebt gekozen, zorg je voor de bezorging ervan. Als het buiten koud is, wikkel de pot dan goed in een strakke, ondoordringbare film. Het is zelfs niet in één laag wenselijk. Ontspan niet als je een cadeau in de auto vervoert, sommige planten hoeven maar een paar minuten in de kou te staan, waardoor hun uiterlijk onherstelbaar beschadigd wordt. Anders, als de kou een negatief, maar niet dodelijk effect heeft op de plant, is het op de een of andere manier vreemd om een bloem te geven die enkele weken zorgvuldig onderhoud vereist.

Wanneer je een plant voor je moeder koopt als cadeau, bedenk dan welke optie ze het leukst vindt - een reeds bloeiende plant kopen of zelf kweken.

Er is een bepaald aantal kamerplanten dat volgens de vele tekens niet gegeven mag worden. Klimop, modderkruiper en palmbomen brengen onenigheid tussen echtgenoten, geschillen en ruzies. De klimop wordt in de volksmond "muzhegon" genoemd en de mooiste winde - "weduwetranen". Als je moeder in tekens en verschillende symbolen gelooft, geef haar dan niet zulke planten.

Let bij het kopen van een plant op de pot. De pot moet ofwel mooi, duur of wegwerpbaar zijn. In het eerste geval moet je letten op de aanwezigheid van een drainagesysteem, in het tweede geval - koop een mooie pot als je moeder graag aan planten sleutelt.

Aanbevolen: