Wanneer Is Julia's Naamdag

Wanneer Is Julia's Naamdag
Wanneer Is Julia's Naamdag

Video: Wanneer Is Julia's Naamdag

Video: Wanneer Is Julia's Naamdag
Video: Nos Ke Sa mas di NOS Hendenan : Julius "DJUL" Martina 2024, April
Anonim

De naam Julia in de orthodox-christelijke traditie klinkt als Julia. Daarom worden alle Yul die tijdens het sacrament de heilige doop willen ontvangen, de namen genoemd die in de kalender worden weergegeven - dat wil zeggen, Julia.

Wanneer is Julia's naamdag
Wanneer is Julia's naamdag

Er zijn twee christelijke heiligen genaamd Julia. De data voor de herdenking van deze heiligen zijn gemarkeerd in de kerkelijke kalender onder 31 mei en 29 juli. Dit zijn dan ook de data waarop Julia hun naamdagen viert.

Op de laatste dag van mei herdenkt de christelijke kerk de prestatie van St. Julia van Ankyra, ook wel Korinthe genoemd. Deze heilige werd beroemd door de grote daad van het martelaarschap. Ze was een van de vele vrome maagden die in de 3e eeuw leden in Ankyra (een stad in de oude regio van Galatië).

De heilige martelaren werden gedwongen om de afgoden te wassen op de heidense feestdag met dezelfde naam, waarbij ze hun respect en geloof betuigden aan de heidense goden. De heilige maagden weigerden, waarvoor ze werden verdronken met stenen om hun nek gebonden.

De data van het leven van de heilige martelaar Julia van Carthago (Comm. 29 juli) zijn niet precies bekend. Het is gebruikelijk om te spreken van twee data van de dood van de martelaar - 440 of 613.

De heilige martelaar kwam uit een adellijke Carthaagse familie. Tijdens de verovering van de stad door buitenlanders werd Julia als slaaf verkocht aan een Syrische koopman. Voor haar nederigheid en zachtmoedigheid, evenals gehoorzaamheid bij het uitvoeren van toegewezen taken, kreeg Julia het respect van haar meester.

Eens ging Julia samen met een koopman op zakenreis naar het eiland Corsica. De koopman stapte van het schip, maar het vrome meisje ging niet aan land. Op Corsica nam de heer van Julia deel aan een heidens festival van afgodenaanbidding, waarbij de Syriër dronken was.

Sint Julia treurde over de slechtheid van haar meester en bracht haar tijd op het schip in gebed door. De heidenen, die in afwezigheid van de koopman over de vrome maagd hoorden, besloten wraak te nemen op de rechtvaardige vrouw vanwege haar vroomheid. Ze braken in op het schip en bespotten Julia brutaal: ze sloegen haar, scheurden haar haar en sneden haar lichaam. Toen werd de heilige martelaar gekruisigd.

In de 8e eeuw werden de relieken van de heilige martelaar overgebracht naar Brescia, naar het daar gestichte vrouwenklooster.

Aanbevolen: