Russische Feestdagen In

Inhoudsopgave:

Russische Feestdagen In
Russische Feestdagen In

Video: Russische Feestdagen In

Video: Russische Feestdagen In
Video: Russian Music Mix 2019 | Новая Русская Музыка | Russische Musik 2019 2024, Mei
Anonim

Iedereen wil ontspannen en tot rust komen na hard werken. Naast officiële weekenden en feestdagen hebben inwoners van Rusland doordeweeks een uitstekende gelegenheid om te ontspannen. Officiële feestdagen zijn dagen waarop Russen het zich kunnen veroorloven om aan hun routine te ontsnappen. Welke feestdagen wachten Rusland in 2019?

Russische feestdagen in 2019
Russische feestdagen in 2019

Ondanks het feit dat het aantal feestdagen niet samenvalt met officiële feestdagen, kunnen inwoners van Rusland in ieder geval altijd een geweldige tijd hebben. Gewoonlijk vinden optredens, beurzen, wedstrijden en andere heldere evenementen plaats op het centrale plein van de stad.

Wanneer zaterdag of zondag samenvalt met een feestdag, betekent dit dat de vrije dag wordt uitgesteld tot de eerstvolgende werkdag die volgt op de feestdag. De regering van de Russische Federatie kan elke vakantie uitstellen om rationeel gebruik te maken van de weekenden. Als de feestdag bijvoorbeeld op dinsdag valt, kan maandag niet-werkend worden gemaakt. De meeste kantoren en officiële vestigingen zijn op deze dagen gesloten, maar winkel- en uitgaanscentra werken zoals gewoonlijk, veel zelfs langer, volgens een speciaal schema voor deze dagen.

Lijst met feestdagen 2019

In het geheugen van de inwoners van het land is de lijst met feestdagen behoorlijk ingebakken. Het enige waar je op moet letten is het verschillende aantal vrije dagen en de specifieke data van de vrije dagen, aangezien deze vaak verschoven zijn. Zo verschillen Oud en Nieuw, Overwinningsdag, Lente en Dag van de Arbeid vaak in het aantal rustdagen. Op 8 maart kunnen bewoners twee of drie dagen uitrusten, afhankelijk van de dag waarop de feestdag zelf viel. In 2019 zijn er 247 werkdagen, evenals 118 feestdagen en weekenden.

Beeld
Beeld

De Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) en de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) hebben bevestigd dat Rusland een van de meest werkende landen ter wereld is en de zesde plaats op de officiële ranglijst inneemt. In de regel is de werkweek 40 uur, in totaal voor het jaar - 1980 uur. In de eerste plaats is Mexico, waar de arbeidsuren per jaar - 2250. De inwoners van Duitsland werken het minst - 1370 uren per jaar. De VS zit in het midden: 1.790 uur per jaar. In China hebben inwoners officieel 2 weken vakantie per jaar; er zijn geen vakanties in het land.

De mooiste feestdagen public

Afhankelijk van de regio en de stad zal ook de manier waarop de vakantie wordt gevierd verschillen. Meestal worden in grote steden van Rusland (Moskou, St. Petersburg, Krasnodar, Kazan) feestdagen levendig gevierd: ze kunnen zelfs op de lokale televisie worden uitgezonden.

De helderste feestdagen zijn: Nieuwjaar, Dag van Rusland, Dag van de Overwinning. In de stad kunnen bewoners hun gading vinden en aan het eind van de dag genieten van vuurwerk in het gezelschap van familie en vrienden.

Dag van Rusland is een van de belangrijkste feestdagen. Tot 2002 heette het anders: de dag van de goedkeuring van de Verklaring van Staatssoevereiniteit van Rusland. De vakantie wordt met recht als de jongste beschouwd, omdat deze pas sinds 1990 wordt gevierd (de dag van het eerste congres van volksafgevaardigden van de RSFSR). Op dat moment werd de verklaring aangenomen en werd de suprematie van de grondwet van Rusland en zijn wetten uitgeroepen, en kreeg het land ook een nieuwe naam - de Russische Federatie. De vakantie kreeg zijn huidige naam op 1 februari 2002 met de inwerkingtreding van de nieuwe arbeidswet van de Russische Federatie.

In Moskou is de viering bijzonder levendig. De museumreservaten "Tsaritsyno" en "Kolomenskoye" organiseren actief vele evenementen en optredens van lokale creatieve teams. De straten van de stad zijn al vooraf versierd met vlaggen en Russische symbolen. De president van de Russische Federatie reikt staatsonderscheidingen en prijzen uit en houdt ook een toespraak voor het volk. 'S Avonds feliciteert het Rode Plein de inwoners van het land met een krachtig vuurwerk.

De feestdag van 9 mei kan niet worden genegeerd. Victory Day is een van de meest gerespecteerde feestdagen in Rusland en de GOS-landen. De belangrijkste tradities van deze vakantie in de afgelopen jaren zijn geworden:

  1. Distributie van St. George linten als symbool van de verbinding tussen generaties en de herinnering aan de Grote Overwinning;
  2. Schoolkinderen en studenten bezoeken de veteranen van de Grote Vaderlandse Oorlog. Overal leggen mensen bloemen en kransen bij monumenten;
  3. U kunt een verscheidenheid aan concerten en evenementen bezoeken die aan deze dag zijn gewijd. De voorbereiding begint meestal 3 maanden van tevoren;
  4. Theatergroepen, studenten, vrijwilligers organiseren vele evenementen met een militair thema;
  5. Leden van de Immortal Regiment-beweging in elke stad van Rusland lopen in een kolom met foto's van hun familieleden die werden getroffen door de Grote Patriottische Oorlog.
Beeld
Beeld

Feestdagen van de regio's van de Russische Federatie

Meestal kiezen de onderwerpen van de Russische Federatie onafhankelijk enkele vakanties. In regio's waar veel moslims wonen, worden bijvoorbeeld feestdagen gevierd: Kurban-Bayram en Uraza-Bayram. De volkeren van Yakutia rusten in "Ysyakh" - een heidense feestdag ter ere van de eerste dag van de zomer en de wedergeboorte van de natuur. De datum is altijd anders: 10-25 juni. In Boerjatië en Kalmukkië vieren bewoners "Tsagan Sar" of boeddhistische viering, wat het begin van het nieuwe jaar en het officiële begin van de lente betekent. Daarom vindt de vakantie plaats begin maart.

Nieuwjaarsvakantie

De langste en meest verwachte vakanties vallen op het nieuwe jaar: gedurende 7-8 dagen kunnen inwoners van het land ontspannen, stadsevenementen bijwonen en minivakanties voor zichzelf regelen. In China duurt het nieuwe jaar bijvoorbeeld een week, maar dan in de lente, en is het onderdeel van de vakantie. Aangezien de werknemers geen officieel verlof hebben.

Beeld
Beeld

1-5 januari - Nieuwjaarsvakantie

Vroeger vierde men het nieuwe jaar op 1 september. Maar Peter 1, met het oog op het ongemak in de betrekkingen met Europa, vaardigde een decreet uit dat de mensen het nieuwe jaar zouden vieren vanaf de dag van de geboorte van de God-Mens. Datum - 1 september is officieel geschiedenis geworden.

Traditioneel, op oudejaarsavond, versieren gezinnen een kerstboom, wisselen geschenken uit, gaan naar het platteland om op te laden met aangename emoties. De nieuwjaarstoespraak door het staatshoofd een paar minuten voor het nieuwe jaar is een traditioneel evenement dat door bijna alle inwoners van het land wordt bekeken.

7 januari - Geboorte van Christus

Een van de belangrijkste orthodoxe feestdagen in Rusland. De dag staat in het teken van de geboorte van Jezus Christus. Gelovigen respecteren vooral de tradities van deze dag. 's Avonds worden in kerken diensten gehouden, mensen nemen vooraf plaats in kerken.

Naast officiële feestdagen worden in Rusland ook professionele feestdagen gevierd: Dag van de Medische Arbeider (derde zondag van juni), Verkeerspolitiedag (3 juli), Atletendag (tweede zaterdag in augustus), Bouwersdag (tweede zondag van augustus) en anderen. Vakanties zijn in eerste instantie ingesteld voor een specifieke dag van de maand, meestal een vrije dag.

Aanbevolen: