Wat Zijn De Nationale Russische Feestdagen?

Inhoudsopgave:

Wat Zijn De Nationale Russische Feestdagen?
Wat Zijn De Nationale Russische Feestdagen?

Video: Wat Zijn De Nationale Russische Feestdagen?

Video: Wat Zijn De Nationale Russische Feestdagen?
Video: Rusland viert 'Dag van de Overwinning' 2024, Mei
Anonim

Feestdagen zoals Nieuwjaar, Dag van de Overwinning en Internationale Vrouwendag worden over de hele wereld gevierd. Maar in Rusland zijn er grootschalige vakanties die alleen typisch zijn voor dit land.

Wat zijn de nationale Russische feestdagen?
Wat zijn de nationale Russische feestdagen?

Tatjana's dag

Elke 25 januari is een leuke vakantie voor de studenten. Op deze dag worden studentenfeesten, gezellige bijeenkomsten en wedstrijden georganiseerd en bieden verschillende uitgaansgelegenheden studenten gratis toegang. De achtergrond van deze datum is echter niet zo rooskleurig. 25 januari is opgedragen aan de nagedachtenis van de vroegchristelijke martelares Tatiana van Rome. Tatiana werd geboren in een adellijke Romeinse familie, maar werd vervolgd vanwege haar religie. Ze werd gemarteld en vervolgens geëxecuteerd met een zwaard. In 1755, op de dag van de nagedachtenis van Tatiana, tekende Catherine II een decreet over de oprichting van de universiteit van Moskou. Dus Saint Tatiana werd de patrones van studenten, en 25 januari wordt nog steeds gevierd als de belangrijkste vakantie van de student.

Dag van de verdediger van het vaderland

De feestdag werd opgericht in 1922 en heette oorspronkelijk de Dag van het Rode Leger en de Marine. De regering wilde een vakantiedatum vastleggen op de verjaardag van de verschijning van het Rode Leger - 28 januari, maar vanwege bureaucratische vertragingen werd het verzoek bijna een maand later in overweging genomen. Desalniettemin was de feestdag gevestigd en werd deze enorm populair. De moderne naam werd aangenomen na de ineenstorting van de USSR. Nu is het doel van de vakantie enigszins veranderd - op deze dag worden niet alleen militairen gefeliciteerd, maar ook alle andere mannen.

De viering van de Dag van de Verdediger van het Vaderland wordt door sommige politici veroordeeld. Naar hun mening is deze datum niet langer relevant en moet voor de herenvakantie een andere dag worden gekozen.

Lente en Dag van de Arbeid

Deze datum, oorspronkelijk bekend als Internationale Arbeidersdag, wordt gevierd op 1 mei. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, verscheen het niet na de revolutie, maar enige tijd ervoor. Voor het eerst in het Russische rijk werd de dag gevierd in 1890. In de loop van de tijd kreeg het steeds meer een politieke oriëntatie en ging het gepaard met arbeidersdemonstraties. Na 1917 werd May Day een nationale feestdag. Nu is het omgedoopt tot Lente en Dag van de Arbeid, en het weekend van mei is een traditionele tijd geworden voor familiebijeenkomsten en barbecue in het land.

Rusland Dag

Deze feestdag wordt gevierd op 12 juni - het was op deze dag dat de bestaande verklaring van Russische soevereiniteit werd ondertekend. Zo werd de ineenstorting van de Sovjet-Unie officieel voltooid en werd de Russische Federatie een onafhankelijke staat. Ook op deze dag werden gedenkwaardige presidentsverkiezingen gehouden, waarbij Boris Jeltsin won. Traditiegetrouw worden op 12 juni staatsprijzen uitgereikt in het Kremlin en worden patriottische concerten gehouden op het Rode Plein.

Meer dan 30% van de bevolking van Rusland noemt 12 juni de Onafhankelijkheidsdag.

Dag van overeenstemming en verzoening

De feestelijke datum van 7 november is een andere herinnering aan het Sovjetverleden van het land. Na de ineenstorting van de USSR werd een van de belangrijkste Sovjetfeesten - de verjaardag van de Oktoberrevolutie - irrelevant. Tot 1996 werd 7 november gevierd als de verjaardag van de Oktoberrevolutie, maar velen spraken negatief over de vermelding van het Sovjetverleden. Het was echter ook moeilijk om de gedenkwaardige dag, waaraan miljoenen Russen gewend zijn, te annuleren. Als gevolg hiervan kreeg de feestdag na lange discussies gewoon een nieuwe naam - de Dag van Akkoord en Verzoening.

Aanbevolen: