Wat Zijn De Belangrijkste Feestdagen?

Inhoudsopgave:

Wat Zijn De Belangrijkste Feestdagen?
Wat Zijn De Belangrijkste Feestdagen?

Video: Wat Zijn De Belangrijkste Feestdagen?

Video: Wat Zijn De Belangrijkste Feestdagen?
Video: Dit is het belangrijkste feest - De Boodschap 2024, April
Anonim

Mensen houden van plezier maken, en dat is waarschijnlijk de reden waarom ze zo'n groot aantal allerlei soorten feestdagen hebben bedacht die gevierd kunnen worden met vrienden of in hechte familiekring.

Wat zijn de belangrijkste feestdagen?
Wat zijn de belangrijkste feestdagen?

Wat zijn de belangrijkste feestdagen?

Er zijn momenteel een zeer groot aantal feestdagen, dit is het nieuwe jaar en 8 maart en allerlei andere data. Maar in de regel, wat voor de een als een belangrijke en significante gebeurtenis wordt beschouwd, speelt voor de ander helemaal geen rol. Maar absoluut al deze data zijn een noodzakelijk onderdeel van het menselijk leven. Inderdaad, zelfs duizenden jaren geleden herdachten mensen gebeurtenissen en vierden ze deze met bijzondere vreugde. Het gebeurt nu ook, weelderige tafels worden gedekt, families komen samen, vuurwerk wordt afgestoken.

Soms is het op vakantie dat verzoening plaatsvindt tussen mensen die ooit ruzie hadden, en kennissen vinden op dezelfde manier plaats.

Alle feestdagen zijn verdeeld in twee groepen: dit zijn persoonlijke feestdagen, die alleen door een bepaalde kring van mensen worden gevierd, en de zogenaamde openbare, die door bijna alle mensen worden gevierd.

Persoonlijke feestdagen

Persoonlijke vakanties omvatten verjaardagen, trouwdata, data van bepaalde gebeurtenissen (eerste kus, baby's eerste stapjes, datum van ontmoeting) en vele andere. Elke familie ontwikkelt een soort traditie, die verandert in belangrijke jaarlijkse vieringen, die vervolgens van generatie op generatie worden doorgegeven.

Dit wil niet zeggen dat deze vieringen niet de belangrijkste zijn, want voor sommige mensen kunnen ze belangrijker zijn dan de vieringen die op de openbare kalender staan.

Feestdagen

In de regel zijn openbare vieringen verdeeld in nog twee subgroepen: staat en orthodox. De staat zijn onder meer: Nieuwjaar (1 januari), Kerstmis (7 januari), Tatjana's dag / studentendag (25 januari), Dag van de verdediger van het vaderland (23 februari), Internationale Vrouwendag (8 maart), Dag van de Eenheid van Naties (2 april), Lente en Dag van de Arbeid (1 mei), Jongerendag (27 juni), Kennisdag (1 september) en vele anderen.

De belangrijkste orthodoxe feestdagen zijn de volgende feestdagen: Maslenitsa, Ivan-Kupala, Hemelvaart van de Heer, Pasen, Drie-eenheid, Krasnaya Gorka en anderen.

Er zijn een groot aantal vieringen in Rusland, maar je kunt ze niet sorteren op belangrijkheid, omdat ze allemaal noodzakelijk en belangrijk zijn, of het nu een "dag van knuffels" of "Nieuwjaar" is. Maar desondanks zijn er nog steeds meer populaire en minder populaire, waarvan niet-werkende meer gewaardeerd worden. Het is immers op een niet-werkdag dat je lekker kunt uitrusten, met vrienden naar de natuur bent gegaan, of je gewoon kunt beperken tot een uitstapje naar een restaurant voor een verliefd stel. Vakanties die op weekdagen vallen, zijn ook niet minder populair. Op zulke dagen vinden diverse bedrijfsfeesten en eenvoudige felicitaties plaats via bellen en sms.

Aanbevolen: