Kind In Het Land: Denk Aan De Belangrijkste Punten

Kind In Het Land: Denk Aan De Belangrijkste Punten
Kind In Het Land: Denk Aan De Belangrijkste Punten

Video: Kind In Het Land: Denk Aan De Belangrijkste Punten

Video: Kind In Het Land: Denk Aan De Belangrijkste Punten
Video: Sneeuwwitje | Voorgelezen Vlaamse Versie | Disney BE 2024, April
Anonim

Als jij en je kind stadsbewoners zijn, dan is er in de zomer niets fijner dan tijd op het platteland door te brengen. Hiervoor zijn zowel een zomerhuis in een tuiniersvereniging als een landhuis geschikt.

Kind in het land: denk aan de belangrijkste punten
Kind in het land: denk aan de belangrijkste punten

Als ouders in de zomer vaak naar hun werk moeten reizen, kunt u opties dichter bij de stad overwegen, in ieder geval zal de constante aanwezigheid van het kind in de frisse lucht hem veel voordeel opleveren. Leven met een kind in de zomer op het platteland veronderstelt de beschikbaarheid van alles wat hiervoor nodig is. Allereerst is het een fijn zomerhuis zonder tocht en met mogelijkheid tot verwarming bij koud weer. Voor verwarming kan een kachel of elektrische kachel worden gebruikt. Kinderen houden ervan om op blote voeten te rennen, dus het is raadzaam om de vloer op de een of andere manier te isoleren: plaats een laag thermische isolatie onder de vloerbedekking of leg een tapijt op de vloer.

In de datsja, waar u met uw kind gaat wonen, moeten alle voorwaarden zijn om gemakkelijk te koken. Wijs hiervoor, zo niet een aparte keuken, dan in ieder geval de hoek toe waar u de watervoorzieningsbron leidt (centrale of autonome bron). Hetzelfde fornuis, elektrisch fornuis, gasfornuis op flessengas zijn geschikt als haard (er zijn weinig zomerhuisjes met een centrale gasvoorziening). Plaats de benodigde kookset in het keukencompartiment. Voor permanent verblijf in het land, zorg ervoor dat u daar op zijn minst een kleine koelkast meeneemt.

Hygiëne is erg belangrijk voor de gezondheid van een kind. In de zomer moet hygiëne zeer serieus worden genomen. Neem een speciale kleine kamer voor een dagelijkse douche, een elektrische boiler is ideaal voor het verwarmen van water, maar als er geen elektriciteit in het land is, dan kun je waterverwarming van de kachel regelen. Het is goed als er een badhuis in het land is waar je wellness-procedures met fytopreparaties kunt regelen. Voor een kind is een te hoge temperatuur in het bad niet nodig, een zachte warme stoom is voldoende. Zorg ervoor dat de landelijke badkamer in een veilige (en niet alleen) staat wordt gebracht, controleer hoe veilig de weg ernaartoe is, vooral 's nachts. 'S Nachts is het raadzaam om een droge kast te gebruiken om het huis niet te verlaten.

Geef uw kind instructies over de afstand tot waar het zich van het huis of perceel kan verwijderen, evenals de noodzaak om dit aan u verplicht te melden, de laatste tijd komen helaas vaker gevallen van vermiste kinderen voor, ook in zomerhuisjes. Maak het gebied vrij van gevaarlijke voorwerpen: scherpe stukken metaal, glas, pinnen, enz., verwijder ladders. Nadat u voor veiligheid in al zijn verschijningsvormen hebt gezorgd, moet u nadenken over wat het kind in het land kan doen. Voor hem is dit misschien wel het belangrijkste. Koop een auto van goed schoon zand, spelen met zand is interessant voor kinderen vanaf jonge leeftijd, en zelfs tieners vinden het soms niet erg om hun kindertijd te herinneren. Plaats een vat met water in de buurt of laat een watertoevoerslang lopen.

Bij warm weer kunnen kinderen dammen bouwen van zand en deze met water overspoelen. Geloof me, dit wordt een van hun favoriete activiteiten en een goede ontlaatprocedure. Neem voldoende speelgoed, gezelschapsspelletjes en boeken mee naar je datsja. Als je denkt dat het mogelijk is, neem dan je fiets en/of scooter mee. De zomer in het land is de tijd om te gaan sporten. Probeer op zijn minst een klein gebied op de site toe te wijzen voor actieve spellen, het is het beste om het af te schermen met een net dat over houten palen is gespannen, zodat vliegende ballen de bedden en je zenuwen niet bederven. Hang een basketbalring aan de paal en houd een schietwedstrijd.

Als de ruimte en het geld het toelaten, koop dan een frame of opblaasbaar zwembad in de datsja. De optimale diameter voor het spelen van een kind in het zwembad is 3-4 meter. Zo'n zwembad is niet al te belastend om te onderhouden en kan in de winter in elke ruimte met een positieve temperatuur worden opgeslagen. Vergeet niet dat het zwembad in het land waar een kind is, extra aandacht vereist vanwege het verdrinkingsgevaar.

Geef je kind je eigen bedden waar hij zelf iets gaat verbouwen, dit is erg handig om verantwoordelijkheidsgevoel en onderzoekskwaliteiten bij hem te kweken. Kinderen vinden het erg leuk als er huisdieren in het land zijn. Als de tijd en moeite het je toelaten, kun je kippen, konijnen, kwartels hebben en het kind kan ze voeren.

Regel van tijd tot tijd excursies naar de omliggende plaatsen, uitstapjes naar de stad naar winkels, bioscopen, naar vrienden. Het zal geweldig zijn als uw kind vrienden vindt in aangrenzende gebieden, maar zelfs als dit niet gebeurt, kunt u uw vrienden met kinderen of vrienden van het kind uitnodigen om uw datsja te bezoeken, natuurlijk als hun ouders het niet erg vinden. De zomer op het platteland met een kind moet misschien in de herinnering blijven als de mooiste tijd van het jaar, en deze herinnering zal de ziel de hele winter verwarmen met hoop op een nieuwe zomer in het land.

Aanbevolen: