Kerstmis In De VS: De Belangrijkste Feestdag Van Het Jaar

Kerstmis In De VS: De Belangrijkste Feestdag Van Het Jaar
Kerstmis In De VS: De Belangrijkste Feestdag Van Het Jaar

Video: Kerstmis In De VS: De Belangrijkste Feestdag Van Het Jaar

Video: Kerstmis In De VS: De Belangrijkste Feestdag Van Het Jaar
Video: KERST EXPECTATIONS vs REALITY Sketch| JACKIES leuke dingen 2024, April
Anonim

Van alle nationale feestdagen in Amerika is Kerstmis de meest geliefde en grandioze. Traditioneel wordt het gevierd op 25 december, maar zowel kinderen als volwassenen beginnen zich erop voor te bereiden lang voordat het plaatsvindt.

Kerstmis in de VS: de belangrijkste feestdag van het jaar
Kerstmis in de VS: de belangrijkste feestdag van het jaar

In de weken voorafgaand aan Kerstmis beginnen de Verenigde Staten te schitteren met miljarden gekleurde lichten. Mooie slingers van verschillende vormen en kleuren worden opgehangen aan de straten, in winden en huizen. Elke bewoner streeft ernaar om zijn huis en gazon zo goed en mooi mogelijk te versieren, en de eigenaren van winkels en restaurants - hun etablissementen.

In huizen en binnenplaatsen zijn pluizige sparren opgesteld, versierd met speelgoed, strikken, bagura, slingers en andere versieringen. Daarnaast staat er in elke stad een grote kerstboom op het centrale plein. Aan de deur hangen Amerikanen een kerstkrans versierd met kleurrijke ballen en linten, en de trappen zijn versierd met dennentakken en kleurrijke linten.

Ook in de Verenigde Staten is het gebruikelijk om kerstsokken boven de open haard te hangen. Dit is zo dat de kerstman, een van de belangrijkste symbolen van de Amerikaanse kerst, daar cadeautjes legt voordat hij door de pijp gaat.

Trouwens, Amerikanen geven veel cadeaus voor Kerstmis. Het is niet verwonderlijk, want een paar weken voor de hoofdvakantie in de Verenigde Staten beginnen de grandioze verkopen, waardoor u waardevolle artikelen van hoge kwaliteit kunt kopen met een korting tot 80%. Cadeaus moeten voor de vakantie in mooie dozen of tassen worden verpakt en onder de boom worden gevouwen.

De viering van Kerstmis zelf begint op de avond van 24 december. De meeste Amerikanen vieren het thuis met familie of vrienden. Een kerstlunch bestaat meestal uit een geroosterde kalkoen of gans, ham, aardappelen, salade en pudding. De traditionele kerstdrank is eierpunch. Het lijkt op een kleine Russische advocaat en is gemaakt van eieren, suiker en room. Kaneel wordt vaak toegevoegd aan kinderdrankjes, terwijl advocaat voor volwassenen vaak vergezeld gaat van rum of whisky.

In de nacht van 24 op 25 december wordt in katholieke kerken een kerstdienst gehouden, die vaak wordt bijgewoond door Amerikaanse gelovigen. Welnu, kerstochtend begint met plezier - de hele familie verzamelt zich rond de boom en pakt hun cadeaus uit. Tijdens deze dag ontspannen inwoners van de VS zich thuis, of bezoeken elkaar, of maken een wandeling door de stad. Heel vaak verzamelen Amerikanen zich op het stadsplein, nemen ze deel aan parades en andere amusementsevenementen. Dit geldt vooral in kleine steden, waar veel inwoners elkaar kennen.

En natuurlijk is Kerstmis de tijd van de gelijknamige feestdagen, die vóór het nieuwe jaar in Amerika plaatsvinden. Op dit moment hebben alle scholieren en studenten rust en laten de meeste bedrijven hun werknemers voor het nieuwe jaar gaan.

Aanbevolen: