Wat Zijn Amerikaanse Feestdagen?

Inhoudsopgave:

Wat Zijn Amerikaanse Feestdagen?
Wat Zijn Amerikaanse Feestdagen?

Video: Wat Zijn Amerikaanse Feestdagen?

Video: Wat Zijn Amerikaanse Feestdagen?
Video: Vieren we binnenkort singles day in plaats van Wapenstilstand? 2024, April
Anonim

Vakanties hebben altijd een speciale plaats ingenomen in het culturele leven van elk land. Door wat en hoe ze vieren in het land, kan men begrijpen wat de bewoners waarderen en respecteren. Sommige feestdagen verdwijnen immers samen met het tijdperk dat ze heeft voortgebracht, terwijl de tradities van andere eeuwenlang zorgvuldig worden bewaard en doorgegeven aan nieuwe generaties.

Wat zijn Amerikaanse feestdagen?
Wat zijn Amerikaanse feestdagen?

De Verenigde Staten van Amerika zijn een kokende ketel van naties en volkeren. En elk van hen probeert zijn identiteit te behouden. En de gemakkelijkste manier om dit te doen is door middel van vakantietradities. Maar toch, hoewel het een bont land is, is het een enkel land met gemeenschappelijke wetten en geschiedenis. En historische gebeurtenissen die vooral belangrijk zijn voor het land, worden door alle Amerikanen met trots vereerd.

De geschiedenis van het land als vakantie

Deze feestdagen zijn officiële feestdagen en worden daarom officieel als vrije dagen aangemerkt. De verjaardag van Martin Luther King wordt gevierd op de derde maandag van januari. Hij was het die actief en met succes vocht voor gelijke rechten voor alle Amerikaanse burgers in de 50-60s van de 20e eeuw.

De derde maandag in februari is de verjaardag van George Washington, de eerste Amerikaanse president. En op de tweede maandag in oktober wordt Christoffel Columbus herdacht, aan wie Amerika zijn ontdekking te danken heeft.

4 juli - Onafhankelijkheidsdag - een van de meest dierbare in het hart van een Amerikaanse feestdag. Op deze dag werd de onafhankelijkheidsverklaring van de Amerikaanse koloniën uit Groot-Brittannië uitgeroepen, en het wordt beschouwd als de geboortedag van de Verenigde Staten als staat.

Thanksgiving markeert de tijd waarin de eerste kolonisten, samen met de inheemse bevolking - de Indianen - vieringen organiseerden ter gelegenheid van de recordoogst. Het wordt gevierd op de vierde donderdag van november. Op deze dag is het gebruikelijk om te bedanken voor alle goede dingen die in een jaar zijn gebeurd in het leven.

Traditionele Thanksgiving-gerechten zijn kalkoen- en pompoentaart, net als dat allereerste kerstdiner.

Samen met de hele wereld

Naast puur Amerikaanse feestdagen gaan de Verenigde Staten niet voorbij aan de tradities die over de hele wereld populair zijn. Nieuwjaar wordt gevierd op 1 januari en Kerstmis op 25 december. En sommige van de vakanties die in Amerika populair zijn, zijn over de hele wereld populair geworden. Dit zijn Valentijnsdag (14 februari) en Halloween (31 oktober).

Zoals in veel landen van de wereld worden zowel Moederdag als Vaderdag gevierd in de Verenigde Staten. Moeders worden geëerd op de tweede zondag in mei en vaders op de derde zondag in juni.

Traditioneel wordt op Moederdag een anjer aan kleding bevestigd. Een rode of roze anjer wordt gedragen ter ere van moeders die nog in leven zijn, en een witte anjer wordt bevestigd als de moeder niet meer in leven is.

Feesten

Omdat elke Amerikaan een klein beetje is en een vertegenwoordiger van een andere nationaliteit, zijn traditionele feestdagen van verschillende nationaliteiten ook wijdverbreid in Amerika. Dus in maart kun je deelnemen aan de parade ter ere van St. Patrick, zoals in Ierland, of in oktober naar het bierfestival, zoals in Duitsland.

Aanbevolen: