Waarom Zijn De Feestdagen?

Waarom Zijn De Feestdagen?
Waarom Zijn De Feestdagen?

Video: Waarom Zijn De Feestdagen?

Video: Waarom Zijn De Feestdagen?
Video: Narcisten en feestdagen! Waarom de narcist een ster is in verpesten. Hoe ga je hiermee om? 2024, Mei
Anonim

De vakantie is niet zoals andere dagen. De omringende ruimte verandert en liefde gedraagt zich niet zoals gewoonlijk. In de oudheid werd er veel aandacht besteed aan de feestdagen. Alle leden van de gemeenschap namen er noodzakelijkerwijs aan deel, en elk had zijn eigen functie. De moderne mens verlangt niet minder naar een wonder dan zijn voorouders. Daarom heeft hij ook vakantie nodig.

Waarom zijn de feestdagen?
Waarom zijn de feestdagen?

Oude feestdagen hadden verschillende eigenaardigheden. Ze gaven een bepaald ritme aan het menselijk leven. In heidense tijden waren vakanties seizoensgebonden, ze markeerden het begin van het zaaien, de eerste weide van vee, oogsten en andere belangrijke gebeurtenissen. Het had veel zin. Het niet naleven van de voorwaarden voor landbouwwerkzaamheden kan droevige gevolgen hebben. Als om de een of andere reden niet op tijd werd gezaaid, leidde dit tot een misoogst. Omdat hij geen tijd had om wollen sokken of wanten aan Yule te binden, dreigde de persoon te bevriezen. De vakantie markeerde een verandering in de aard van het werk.

In de christelijke traditie is de seizoenscyclus bewaard gebleven. Veel rituelen zijn bewaard gebleven, zonder welke een feestdag geen feestdag is. Bepaalde gerechten werden bereid, bepaalde liederen en dansen werden opgevoerd. Hoewel de meerderheid van de bevolking op het platteland woonde, bleef de traditie van het vieren van vakanties in het hele dorp bestaan. Maar de feestdagen brachten mensen samen in steden. Alle stedelingen reden uit de bergen, van de burgemeester tot de armste dienaar. Op die momenten had iedereen het gevoel tot een bepaalde cultuur te behoren. De traditie van collectieve feestdagen werd ook waargenomen in de Sovjettijd. Veel mensen hielden niet van deelname aan de demonstraties op 1 mei of oktober, maar ze voelden zich ook verbonden met de rest van de mensen. En dit is een van de belangrijkste taken van de vakantie, vooral de staat.

Feestdagen, vooral verkleedfeestjes, zorgen ervoor dat mensen zich gelijk voelen. Geen wonder dat carnaval in veel landen erg populair is. Een gemaskerde persoon kan een gesprek aangaan of dansen zonder zich er iets van aan te trekken wie er onder een ander masker schuilgaat. Het komt vaak voor dat mensen die tot verschillende klassen behoren, van rol lijken te veranderen. Vroeger kon een edele edelman in de kersttijd veranderen in een lakei of koetsier en gaan wandelen op plaatsen waar hij andere dagen niet had durven kijken. De meid vermomde zich als prinses en ging naar het bal. En zulke transformaties hebben iedereen vreugde gebracht en blijven brengen.

De vakantie geeft iedereen de mogelijkheid om hun creativiteit te tonen. Een onopvallend persoon kan een voortreffelijk gerecht koken, fantastische decoraties maken of het meest originele kostuum bedenken. Hij kan zich uiten in creativiteit, deelnemen aan een thuisconcert of optreden.

Een huis of persoonlijke vakantie kan een gezin samenbrengen. Iedereen is bezig met een gemeenschappelijk doel, iedereen denkt na over welke gerechten ze moeten koken, welke kostuums ze moeten dragen en hoe ze hun geliefde grootmoeder een plezier moeten doen op de dag van haar verjaardag of een afgestudeerde die net een certificaat heeft ontvangen. De wens om iets leuks te doen voor een geliefde doet ons goed naar elkaar kijken, rekening houden met de verlangens van zowel de held van de gelegenheid als zijn gasten. Het zoeken naar cadeaus, de wens om een heerlijke taart te maken, de ontwikkeling van het script zijn op zich al plezierig en geven elke deelnemer het gevoel dat ze nodig zijn, maar ook bij de familie horen.

Een vakantie is iets dat je nog vele jaren zal herinneren. Als je wilt dat je kinderen, als volwassenen, vaker aan het huis van hun vader denken en hoe goed het daar was, organiseer dan vieringen voor hen, groot en klein. Er is altijd een reden. Het menselijk geheugen is zo ontworpen dat het in de eerste plaats de helderste momenten bewaart.

Ondanks het feit dat vakanties een vrij grote rol spelen in ons leven, houdt niet iedereen ervan. Sommigen vinden ze overweldigend. Maar de vakantie was vooral in het leven geroepen zodat mensen zich vrij en bevrijd konden voelen. Het is nodig om elke persoon in staat te stellen het type activiteit op zijn minst voor een tijdje te veranderen. Een verandering van beroep te allen tijde was de beste rust.

Aanbevolen: