Hoe Een Gelukkig Oud Nieuwjaar Te Wensen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Gelukkig Oud Nieuwjaar Te Wensen?
Hoe Een Gelukkig Oud Nieuwjaar Te Wensen?

Video: Hoe Een Gelukkig Oud Nieuwjaar Te Wensen?

Video: Hoe Een Gelukkig Oud Nieuwjaar Te Wensen?
Video: Gelukkig Nieuwjaar! 2024, Maart
Anonim

Nieuwjaarsvakanties in Rusland, inclusief Kerstmis volgens de westerse en oosterse christelijke kalenders, worden meer dan twee weken gevierd, van 25 december tot 14 januari. Hun serie eindigt met het oude nieuwjaar, dat, hoewel niet erg plechtig, nog steeds wordt gevierd in Rusland en sommige GOS-landen.

Hoe een gelukkig oud nieuwjaar te wensen?
Hoe een gelukkig oud nieuwjaar te wensen?

instructies:

Stap 1

In Rusland waren deze dagen, van 31 december tot 1 januari volgens de oude stijl, in de eerste plaats een feestdag van "magie" van de toekomstige genereuze oogst. Op oudejaarsavond kookten de gastvrouwen rituele pap, jammerend over speciale woorden die het hele gezin volgend jaar een comfortabel leven moesten bezorgen. De gekookte pap werd door alle leden van het huishouden gegeten, en hoe goed het was, ze beoordeelden hoe het komende jaar eruit zou zien. Omdat men gelooft dat het oude nieuwe jaar tevredenheid en voorspoed in het huis brengt, en feliciteert met deze vakantie, is het in de eerste plaats gebruikelijk om materieel welzijn en overvloed te wensen, evenals een goede gezondheid.

Stap 2

In de nacht van het oude nieuwjaar was het ook gebruikelijk om naar huis te gaan en buren of familieleden te feliciteren, terwijl ze speciale liedjes zongen die de eigenaren voorspoed beloven. Als u wordt uitgenodigd om het oude nieuwe jaar te vieren, is het goed om deze oude traditie te volgen: leer met de kinderen een paar "Oude Nieuwjaar"-liedjes. Ze moeten worden voltooid door graan op de vloer te strooien in het appartement van de eigenaar bij de ingang en in de gang. Door je vrienden op deze manier te feliciteren, profeteer je hen het materiële welzijn voor het komende jaar.

Stap 3

Geschenken die op deze feestdag worden gepresenteerd, moeten ook een toename van het inkomen in het nieuwe jaar symboliseren: geef uw vrienden of familieleden een spaarvarken, een talismanmunt, een doos of de zogenaamde "geldboom" - een dikke vrouw. Een fruitmand die overvloed vertegenwoordigt, zou ook een goed cadeau zijn.

Stap 4

Als u zelf die avond gasten verwacht, kunt u ze feliciteren door ze allemaal originele "gelukkige voorspellingen" te doen: een van de traditionele vormen van amusement in het oude nieuwe jaar is immers al lang verschillende waarzeggerij. Bereid voorspellingen van tevoren voor door op papier of karton te schrijven en kleurrijk, helder te rangschikken. Betrek kinderen bij dit proces en leg ze uit dat zulke originele felicitaties en wensen zeker vriendelijk moeten zijn en in alles welzijn moeten beloven. "Magische" felicitaties, het voorspellen van veel geluk in het nieuwe jaar, alle aanwezigen aan de feesttafel worden op hun beurt willekeurig uit de stoffen tas gehaald.

Stap 5

Vergeet degenen die ver van u verwijderd zijn niet te feliciteren: dit kan via traditionele sms-berichten, maar het is veel prettiger voor vrienden en familie om een wenskaart van u te ontvangen. Het is beter om het met uw eigen handen te doen: deze vakantie is tenslotte ongebruikelijk, ongewoon en daarom moet de felicitatie uniek zijn. Ten slotte loont het de moeite om nog een vakantie voor de kinderen te regelen en ze weer cadeaus te geven: moge het nieuwjaarswonder voor hen doorgaan.

Aanbevolen: