Hoe We Rusten Op 8 Maart En 23 Februari In

Inhoudsopgave:

Hoe We Rusten Op 8 Maart En 23 Februari In
Hoe We Rusten Op 8 Maart En 23 Februari In

Video: Hoe We Rusten Op 8 Maart En 23 Februari In

Video: Hoe We Rusten Op 8 Maart En 23 Februari In
Video: Беслан. Помни / Beslan. Remember (english u0026 español subs) 2024, April
Anonim

In februari en maart hebben de Russen een driedaagse "microvakantie" om de Dag van de Verdediger van het Vaderland en Internationale Vrouwendag te vieren. Het is mogelijk dat 2015 een "afscheidsjaar" wordt voor deze feestdagen: afgevaardigden van de Doema stellen voor om van 23 februari en 8 maart reguliere werkdagen te maken.

Hoe we rusten op 8 maart en 23 februari in 2015
Hoe we rusten op 8 maart en 23 februari in 2015

Hoe we rusten op 23 februari

In 2015 valt 23 februari op een maandag. Daarom zal de viering van de Dag van de Verdediger van het Vaderland "strikt volgens het schema" worden gehouden: er worden geen overdrachten van vrije dagen voorzien. Daarom rusten de meeste inwoners van het land drie dagen achter elkaar: 21 en 22 februari (zaterdag en zondag) plus een aansluitende feestdag, gevolgd door een vierdaagse werkweek. Degenen die werken of studeren op de "zesdaagse" rust alleen op 22 en 23 februari.

De laatste werkdag van de week voorafgaand aan de feestdag (vrijdag 20 februari) is echter geen verkorte werkdag. Een dag vóór de vakantie, wanneer de arbeidstijd met een uur wordt verminderd, wordt alleen beschouwd als de dag aan de vooravond van de belangrijke datum, en in dit geval is het zondag, een vrije dag.

image
image

Hoe we rusten op 8 maart

Internationale Vrouwendag 8 maart wordt dit jaar op zondag gevierd. In dit geval wordt, in overeenstemming met de Russische wet, de vrije dag uitgesteld tot de volgende dag, maandag.

Dus op 8 maart 2015 zullen we ook drie dagen rusten - van 7 tot 9 maart.

Sommigen zijn in de war door het feit dat het uitstel van de vrije dag van 8 maart naar 9 maart niet voorkwam in het regeringsbesluit "Over het uitstel van weekends in 2015". Er zijn eigenlijk maar twee transfers gemarkeerd: de eerste zaterdag en zondag van januari werden de 3e en 4e nummers verplaatst naar respectievelijk 9 januari en 4 mei. Het punt is dat als een vakantiedatum in een weekend valt, de overdracht van een extra rustdag naar de eerste werkdag na de vakantie wordt beschreven in de arbeidswet van de Russische Federatie. Dergelijke overschrijvingen gebeuren dus automatisch, zonder speciale decreten.

image
image

Worden de feestdagen van februari en maart geannuleerd?

In de zomer van 2015 buigt de Doema zich over een wetsvoorstel dat is ingediend door afgevaardigden van de Liberaal-Democratische Partij. Vladimir Zhirinovsky en zijn volgelingen stellen voor om de meeste vakanties als werkdagen te maken. Volgens het wetsvoorstel mogen alleen 1 en 2 januari - nieuwjaarsvakantie, Kerstmis op 7 januari en Victory Day op 9 mei - een landelijk weekend blijven. Lange nieuwjaarsvakanties, 23 februari, 8 maart, 1 mei, evenals de Dag van Rusland op 12 juni en de Nationale Eenheidsdag op 4 november, stellen de afgevaardigden voor om reguliere werkdagen te maken.

Als compensatie stellen de afgevaardigden voor om de Russen het recht te geven op een extra betaalde vakantie van tien dagen.

LDPR-vertegenwoordigers rechtvaardigen hun voorstel door het feit dat het voor burgers gemakkelijker zal zijn om hun vakantietijd te plannen, bovendien kunnen ze bepalen welke vakanties ze willen vieren - en wanneer.

Het is niet de eerste keer dat Kamerleden van LDAR proberen om weekenden en feestdagen radicaal te wijzigen, maar het is nog niet bekend of hun voorstellen dit keer worden geaccepteerd. Hoe het ook zij, op 8 maart en 23 februari 2015 rusten we volgens de gebruikelijke regels.

Aanbevolen: