Hoe Te Ontspannen Op Ruslanddag In Juni

Inhoudsopgave:

Hoe Te Ontspannen Op Ruslanddag In Juni
Hoe Te Ontspannen Op Ruslanddag In Juni

Video: Hoe Te Ontspannen Op Ruslanddag In Juni

Video: Hoe Te Ontspannen Op Ruslanddag In Juni
Video: Первый запуск турбогенератора АИ-8 2024, April
Anonim

Ruslanddag wordt gevierd op 12 juni en dit is de enige feestdag in ons land die in de zomermaanden valt. In 2015 zal een minivakantie gewijd aan deze vakantie drie dagen duren.

Hoe te ontspannen op Ruslanddag in juni 2015
Hoe te ontspannen op Ruslanddag in juni 2015

Feestdagen in juni 2015

Dit jaar valt 12 juni op vrijdag. Daarom rusten de Russen drie dagen op rij - 12 juni (vrijdag, een niet-werkvakantie), 13 en 14 juni - zaterdag en zondag.

Bovendien wordt, in overeenstemming met de Russische wet, donderdag 11 juni beschouwd als een pre-vakantiedag en moet de werkdag met een uur worden verkort.

Beeld
Beeld

Vorig jaar waren de feestdagen in juni vier dagen, aangezien Ruslanddag op donderdag werd gevierd en een van de weekenden die op nieuwjaarsvakantie viel, werd uitgesteld tot vrijdag 13 juni. Dit jaar zijn dergelijke overdrachten niet voorzien, daarom zullen we de verjaardag van de goedkeuring van de Verklaring van Staatssoevereiniteit van ons land strikt volgens de kalender vieren.

Voor medewerkers van organisaties met een zesdaagse werkweek worden de feestdagen "gebroken" - zaterdag 13 juni is voor hen een werkdag.

Over de geschiedenis van de vakantie

De dag van Rusland heeft een tweede officiële naam - "De dag van goedkeuring van de verklaring over de soevereiniteit van de Russische Federatie", en onofficieel wordt het vaak de dag van de onafhankelijkheid genoemd.

Het "aftellen" van de geschiedenis van de feestdag begint in 1990: op 12 juni, op het eerste congres van volksafgevaardigden van de RSFSR, werd een verklaring aangenomen waarin de staatssoevereiniteit van de Russische republiek werd uitgeroepen. Sinds 1992 is deze dag in ons land een vrije dag geworden. En in 2002 kreeg de vakantie de officiële naam "Dag van Rusland".

Vieringstradities hebben zich vrij snel ontwikkeld: op deze dag worden festiviteiten, parades en processies, openluchtconcerten en verschillende patriottische evenementen gehouden in de steden van Rusland. Staatssymbolen, linten en ballonnen in wit-blauw-rode kleuren van de Russische vlag zijn een integraal onderdeel van de vakantie geworden. In veel steden wordt op deze dag City Day gevierd.

In 2005 verving de Dag van Rusland in wezen een andere feestdag van de kalender - de Dag van de Grondwet, die op 12 december werd gevierd en nooit gepaard ging met massale feestelijke evenementen. Dag van de Grondwet is niet langer een vrije dag en is overgegaan in de categorie van "memorabele data".

Aanbevolen: