Maslenitsa-wedstrijden

Maslenitsa-wedstrijden
Maslenitsa-wedstrijden

Video: Maslenitsa-wedstrijden

Video: Maslenitsa-wedstrijden
Video: Crazy russian Maslenitsa 2024, April
Anonim

Vastenavond is een oude heidense feestdag aangepast voor het christendom. Dit is het afscheid van de vervelende koude winter, en de laatste week voor de vastentijd. Pannenkoek is een symbool van Vastenavond - rond en helder als de zon.

Maslenitsa-wedstrijden
Maslenitsa-wedstrijden

Om ervoor te zorgen dat de vakantie niet neerkomt op het gebruikelijke eten van pannenkoeken, kunt u leuke wedstrijden houden op een open plek in het bos, waaraan zowel kinderen als volwassenen kunnen deelnemen.

Knip cirkels met een diameter van ongeveer 25 cm uit dik karton - ze zullen pannenkoeken voorstellen. In plaats van mokken kun je plastic borden nemen. De deelnemers worden verdeeld in 2 teams. Bij de start wordt een stapel "pannenkoeken" voor elk team geplaatst. In de eerste ronde van de competitie moeten de "pannenkoeken" één voor één naar de finish worden gedragen, tussen twee stokjes knijpen. Sticks kunnen naar wens in beide of in één hand worden vastgehouden. Elke deelnemer draagt een "pannenkoek", gaat terug en geeft de houder aan de volgende. Het eerste team dat alle pannenkoeken verplaatst, wint.

In de tweede ronde moeten de "pannenkoeken" worden teruggeschoven, door ze tussen de knieën te knijpen. Hier zullen de deelnemers de afstand moeten overbruggen door te springen.

In de derde ronde worden de deelnemers in paren met het linker- en rechterbeen aan elkaar vastgemaakt. Elk paar neemt één pannenkoek en draagt deze van begin tot eind. Het volgende paar begint wanneer het vorige is afgelopen.

Teken 2 grote cirkels, markeer hun middelpunt en vraag de teams om "pannenkoeken" naar schietvaardigheid te gooien vanaf een afstand van meerdere stappen. De afstand is afhankelijk van de wind en de ernst van de "pannenkoeken", zodat ze niet ver naar de zijkant worden gedragen. Het team waarvan de cirkels het dichtst bij het midden liggen, wint.

Als er plakkerige sneeuw ligt op Vastenavond, houd dan een wedstrijd voor de beste sneeuwsculptuur. De winnaars kunnen worden bepaald in verschillende nominaties: voor het meest ongewone beeld, voor het mooiste, voor het grootste … Het belangrijkste is dat elke deelnemer zich een schepper moet voelen en zijn portie lof mag ontvangen.

Touwtrekken is een traditionele Russische sport. Zorg er wel voor dat het touw sterk is, zodat er geen letsel is.

Aanbevolen: