Hoe Maslenitsa Te Vieren

Inhoudsopgave:

Hoe Maslenitsa Te Vieren
Hoe Maslenitsa Te Vieren

Video: Hoe Maslenitsa Te Vieren

Video: Hoe Maslenitsa Te Vieren
Video: How to celebrate Maslenitsa | Как праздновать масленицу 2024, April
Anonim

Vastenavond is een leuke vakantie, gedeeltelijk vergeten tijdens het Sovjettijdperk. Tradities worden nu echter nieuw leven ingeblazen. Al niet alleen in dorpen, maar ook op de belangrijkste pleinen van megalopolissen worden vogelverschrikkers verbrand en pannenkoeken gebakken.

Hoe Maslenitsa te vieren
Hoe Maslenitsa te vieren

instructies:

Stap 1

Om vastenavond te vieren, bak pannenkoeken. Natuurlijk is en blijft de hoofdversiering van de tafel altijd rode en zwarte kaviaar. En ze is zeer geschikt voor kleine "zonnetjes". Maar wees niet beperkt tot één type vulling. Maak een pannenkoekentaart door de lagen in te smeren met gecondenseerde melk, jam of jam. Garneer met vers fruit en slagroom. Of maak een schilferige salade van uien, champignons en haring door ze op pannenkoeken te leggen en ze in te smeren met mayonaise.

Stap 2

Gasten uitnodigen. Maak van heidense feestdagen het thema van het feest. Vind komische oude riten op internet. Deel vlechten uit aan de vrouw en rode touwriemen aan de mannen. Leg houten schalen rondom het appartement neer, druk foto's af met de Maslenitsa-festiviteiten. Hoe meer entourage je creëert, hoe beter de gasten zich zullen onderdompelen in de sfeer van een eeuwenoud feest.

Stap 3

Maak een knuffeldier met stro. Natuurlijk is het niet eenvoudig om het in een stedelijke omgeving te vinden. Als je geen droog gras bij de hand hebt, maak dan een frame van houten latten en kleed het in oude kleren. Bel je familie en ga naar de binnenplaats, rijd de winter weg. Zorgvuldig, met inachtneming van veiligheidsmaatregelen, de vogelverschrikker besproeien met alcohol of wodka. Gebruik geen benzine, de pop zal zeer snel ontbranden en stukken brandende kleding kunnen in verschillende richtingen vliegen. Steek een lange lucifer aan en breng hem naar de vogelverschrikker. Als het oplicht, houd je handen vast en dans je in een cirkel. De liedjes en refreinen die onze voorouders zongen tijdens het afscheid van Maslenitsa zijn te vinden op internet.

Stap 4

In grote steden wordt Maslenitsa centraal gevierd, op het centrale plein. Ga er met het hele gezin heen. Kijk naar een leuke show, doe mee aan wedstrijden. Koop grappige oren en neuzen en versier jezelf en je dierbaren ermee. Probeer zeker de pannenkoeken! Er gaat niets boven het eten van een warme, zoete cake in de kou, weggespoeld met heerlijke thee.

Aanbevolen: