Trouwborden En Ceremonies Voor Geluk En Rijkdom

Inhoudsopgave:

Trouwborden En Ceremonies Voor Geluk En Rijkdom
Trouwborden En Ceremonies Voor Geluk En Rijkdom

Video: Trouwborden En Ceremonies Voor Geluk En Rijkdom

Video: Trouwborden En Ceremonies Voor Geluk En Rijkdom
Video: Onze bruiloft! ♥ Sanny zoekt Geluk 2024, Mei
Anonim

Sinds onheuglijke tijden zijn er veel bijgeloof en tekens in verband met een bruiloft. Veel van deze tekens worden nog steeds gebruikt. Er wordt aangenomen dat jaloerse of slechte mensen het geluk van de jongeren niet verpesten, men zou de bruid en bruidegom moeten beschermen door hen te beschermen met allerlei rituelen en talismannen.

Trouwborden en ceremonies voor geluk en rijkdom
Trouwborden en ceremonies voor geluk en rijkdom

Oude huwelijkstradities

Er wordt al lang aangenomen dat de bruid op de avond voor de bruiloft, voordat ze in slaap valt, een kleine spiegel onder haar kussen moet leggen.

Er waren ook speciale vereisten voor de outfit van de bruid - het aantal knopen erop moet zeker gelijk zijn en de jurk zelf moet wit zijn. Trouwschoenen mogen geen veters hebben. Als de bruid zich in een "interessante positie" bevindt, moet volgens de traditie een brede rode riem onder de jurk worden gedragen, die is ontworpen om de baby te beschermen tegen het boze oog.

Je mag een bruid niet verkleden in een huis waar een weduwe of een kinderloos gezin woont. Hiervoor kun je het beste een huis kiezen, waar gelukkige mensen met een goed inkomen wonen.

Voor de huwelijksceremonie bedekte de bruid haar gezicht met een sluier. Het was de moeder die dit moest doen. De sluier wordt direct na de ceremonie door de bruidegom neergelaten.

Trouwtradities
Trouwtradities

Borden in verband met de viering

Volgens oude overtuigingen moet het aantal gasten op een bruiloft noodzakelijkerwijs oneven zijn. Alle plaatsen waar de bruid en bruidegom doorheen moesten, waren zeker bekleed met tapijten, zodat het voor hen gemakkelijk was om samen te zijn, en hun levenspad was gelukkig.

Na de huwelijksceremonie moet de bruid kleingeld uitdelen in de kerk om zichzelf te redden van tranen. Jongeren overladen met graan, snoep en munten is ook een oud gebruik dat voorspoed zou moeten brengen aan pasgetrouwden.

Er is ook een moderne gewoonte geassocieerd met snoep en snoep. Voordat ze de burgerlijke stand binnengaan, eten jongeren één chocoladereep voor twee, zodat niemand het ziet.

Moderne ceremonies waarbij jonge mensen betrokken zijn

De traditie van het bruidsboeket is altijd populair. Volgens haar gooit de bruid, na afloop van de huwelijksceremonie, met haar rug naar haar jonge vriendinnen haar boeket toe. Het meisje dat het geluk had hem te vangen, zal binnenkort ook trouwen. Een soortgelijke ceremonie wordt gehouden voor de mannelijke helft van de gasten. De bruidegom verwijdert de kousenband van het been van de bruid en gooit het naar de gasten. De man die haar betrapte, zal binnenkort in het huwelijksbootje stappen.

Rituelen die beschermen tegen ruzies en echtscheidingen

Er wordt aangenomen dat de moeder van de bruidegom een jurk moet dragen voor de bruiloft van haar zoon, maar geen pak, dat wil zeggen dat haar kleding uit één stuk moet zijn.

Een andere zeer beroemde ceremonie betreft de kleding van de bruid. Haar jurk mag door niemand anders dan zijzelf worden gedragen. Zodat er geen ruzies in het gezin zijn, mogen jongeren tijdens een bruiloftsbanket niet van één lepel eten.

Huwelijksceremonies voor geluk en voorspoed

Na de bruiloft moeten de pasgetrouwden in één spiegel kijken, dit belooft veel geluk en voorspoed in het gezin.

De drinktraditie wordt ook geassocieerd met rijkdom en geluk. Jongeren moeten hun bril breken na de officiële huwelijksceremonie.

Aanbevolen: