Pasen 2019: Datum En Verboden

Inhoudsopgave:

Pasen 2019: Datum En Verboden
Pasen 2019: Datum En Verboden

Video: Pasen 2019: Datum En Verboden

Video: Pasen 2019: Datum En Verboden
Video: ЕВРЕЙСКАЯ ПАСХА ПЕСАХ 2: СУТЬ И ТРАДИЦИИ ИУДЕЙСКОГО ПРАЗДНИКА 2024, April
Anonim

Pasen is een heldere en vrolijke feestdag die in de lente wordt gevierd. Zijn date zweeft altijd. Daarom is de vraag wanneer dit jaar Pasen zal zijn meestal erg relevant. Er mag echter ook niet worden vergeten dat deze feestdag wordt gekenmerkt door bepaalde traditionele verboden die niet mogen worden genegeerd.

Wanneer is Pasen 2019 en wat niet te doen met Pasen
Wanneer is Pasen 2019 en wat niet te doen met Pasen

Om precies te bepalen welke datum Pasen is voor orthodoxe christenen, gebruiken ze meestal de maankalender. Tegelijkertijd is het gemakkelijk te onthouden dat deze feestdag na het einde van de vastentijd komt. In 2019 wordt orthodox Pasen gevierd op 28 april. Wanneer is katholiek Pasen? In dit geval is de datum anders, maar valt de feestdag ook op een dag in april. Katholieken vieren Pasen 2019 op 21 april.

Traditioneel wordt deze heldere en langverwachte vakantie door velen geassocieerd met heerlijke lekkernijen, waaronder gekleurde eieren en gebak.

Pasen is een vreugdevolle feestdag ter gelegenheid van de opstanding van Christus. Daarom is het op deze dag absoluut noodzakelijk om te zeggen: "Christus is opgestaan!", bijvoorbeeld eieren rammelen of ze uitwisselen met vrienden en familieleden. Als reactie daarop is het noodzakelijk om te zeggen: "Echt is gestegen!".

Zoals met veel andere religieuze feestdagen, worden bepaalde verboden geassocieerd met Pasen. Wat kan niet op Pasen 2019 of een ander jaar?

Wat is verboden om te doen met Pasen?

  1. Wanneer de week voor een stralende vakantie begint, moet je veel aandacht besteden aan je humeur, emotionele achtergrond en je gedachten. Op dit moment kun je niet verdrietig, boos zijn en dingen regelen. Het is noodzakelijk om alle sombere en negatieve ideeën van jezelf te verdrijven, het is de moeite waard om waar mogelijk negatieve emoties te vermijden. Je kunt de stemming van andere mensen met Pasen niet bederven, aanstoot nemen, fouten en vergissingen onthouden aan je vrienden en familieleden.
  2. Ondanks het feit dat met Pasen meestal een rijke en voedzame tafel wordt gedekt, mag u tijdens de viering niet te veel eten en moet u niet actief grote hoeveelheden alcohol drinken.
  3. Op het moment dat Pasen komt, is het verboden om voedsel weg te gooien. Sommigen zijn zelfs van mening dat de gekleurde schalen van paaseieren niet weggegooid mogen worden.
  4. Een week voor de viering en op de feestdag van Pasen, die in april 2019 valt, mag men geen vleselijke genoegens krijgen. Zelfs voor degenen die getrouwd zijn, is het beter om voor deze tijd af te zien van intieme relaties.
  5. Je kunt niet met Pasen trouwen en ook niet naar de begraafplaats gaan.
  6. Te hard werken is niet aan te raden. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan spirituele ontwikkeling, zelfreiniging. Tegelijkertijd zijn echter ook overdreven luiheid en passiviteit niet welkom.
  7. Mag ik opruimen voor Pasen? U mag de minimale reiniging niet uitstellen. Op een heldere vakantie moet het huis schoon en netjes zijn. Maar u moet geen algemene schoonmaak starten, hiervoor zou het nauwkeuriger zijn om een ander tijdstip te kiezen.
  8. Tijdens de paasvieringen mag men geen hulp weigeren, gierig en hebzuchtig zijn.
  9. Heb geen baddag op Pasen. Deze heldere vakantie moet worden ontvangen met een schoon lichaam en ziel, in frisse en schone kleding.
  10. Je mag ook geen scheldwoorden gebruiken in je toespraak.

Aanbevolen: