Orthodoxe Feestdagen In Rusland In Augustus

Inhoudsopgave:

Orthodoxe Feestdagen In Rusland In Augustus
Orthodoxe Feestdagen In Rusland In Augustus

Video: Orthodoxe Feestdagen In Rusland In Augustus

Video: Orthodoxe Feestdagen In Rusland In Augustus
Video: Russisch kerkkastje blijkt 3000 euro waard - Schatgraven 2024, April
Anonim

In augustus 2019 zullen christenen veel orthodoxe feestdagen hebben. Deze evenementen zijn gewijd aan de verering van heiligen, de aanbidding van iconen, evenals de Verlosser. Sommige orthodoxe feestdagen zijn populair geworden en worden zelfs door niet-kerkelijke mensen op grote schaal gevierd.

Orthodoxe feestdagen in Rusland in augustus 2019
Orthodoxe feestdagen in Rusland in augustus 2019

Augustus is rijk aan orthodoxe feestdagen. Deze maand worden de heiligen geëerd, appels, noten en honing verlicht.

Orthodoxe feestdagen in augustus 2019 - lijst

Beeld
Beeld

Deze maand begint met de Dag van het blootleggen van de relieken van St. Serafijnen van Sarov. 2 augustus - Ilyin's Day.

Op 4 augustus gedenken de orthodoxen St. Maria Magdalena en op 5 augustus vereren ze de icoon van de Pochaev Moeder van God.

De Dag van Boris en Gleb wordt gevierd op 6 augustus. Op de 7e wordt de rechtvaardige Anna herdacht, die de moeder was van de Moeder Gods.

Op 9 augustus wordt de grote martelaar Panteleimon herdacht en de volgende dag worden er diensten gehouden in orthodoxe kerken ter ere van het Smolensk-icoon van de Moeder van God.

Op 11 augustus werd St. Nicholas the Wonderworker geboren.

14 augustus is rijk aan orthodoxe evenementen. Op deze dag wordt de Verlosser van Honing gevierd, praten ze over de eerlijke bomen van het levengevende kruis van de Heer, en begint de Hemelvaart Vasten.

16 augustus - Herdenkingsdag van Antonius de Romein, een wonderdoener in Novgorod.

Op de 19e zijn er twee grote feestdagen tegelijk: de Appelverlosser en de Transfiguratie van de Heer.

Op 25 augustus worden de martelaren Anikita en Photius herdacht. En de volgende dag is er een viering ter ere van de icoon van de Moeder van God. Dit door mensen gemaakte heiligdom wordt "Verzachtende boze harten" genoemd.

Op 27 augustus eindigt de Dormition Fast.

De volgende dag wordt de Hemelvaart van de Allerheiligste Theotokos gevierd.

Op de 29e, de overdracht van het beeld van Christus niet gemaakt door handen en kerkdiensten ter ere van het Feodorovskaya-icoon van de Moeder van God.

Orthodoxe feestdagen van augustus, die populair zijn geworden

Veel mensen weten van Ilyin's dag. Er wordt aangenomen dat na het middaguur op 2 augustus zwemmen niet meer mogelijk is en de zomer voorbij is. Orthodoxe mensen hebben deze feestdag te danken aan de profeet Elia. Het beeld van deze heilige is ontstaan in het Midden-Oosten en Griekenland. Sinds de oudheid wordt het gezag van Elia over droogte en regen erkend. In Rusland werd deze heilige ook vereerd en wordt hij vereerd. Volgens de Slavische volkstraditie beveelt hij de regen, het hemelse vuur en de donder. Op deze dag gaven christenen er de voorkeur aan niet te werken, om Elia niet boos te maken op zijn vakantie.

De traditie om de verjaardag van Nicholas the Wonderworker op 11 augustus te vieren, werd pas in 2004 nieuw leven ingeblazen in Rusland en werd geannuleerd op initiatief van Catharina de Grote.

Nicholas verrichtte wonderen tijdens zijn leven: hij genas en wekte zelfs mensen op, haalde gevangenen uit gevangenschap, redde drenkelingen. Hij leerde gerechtigheid, mededogen en liefde. De wonderdoener bewandelde een waardig aards pad en stierf op hoge leeftijd.

Na het einde van zijn wereldse leven steeg hij op naar de hemel en werd heilig verklaard.

Beeld
Beeld

In augustus vieren orthodoxe christenen op grote schaal Spasy. De eerste valt op 14 augustus. Het wordt Papaver of Honingverlosser genoemd, evenals het feest van het levengevende kruis van de Heer. In de oudheid in Constantinopel begonnen mensen massaal te sterven. Om de mensen te redden van een onbekende ziekte, werd een deel van het kruis door de stad gedragen, waarop Christus werd gekruisigd. Dat hielp. Zo verscheen het woord Verlosser.

Deze dag wordt Honingverlosser genoemd omdat het verzamelen van honing in de bijenstallen begint.

19 augustus in de orthodoxie is gewijd aan appels. Tot die dag was het christenen verboden om ze te eten, en ze konden pas worden geconsumeerd na de verlichting van deze vruchten op 19 augustus in de kerk.

Op 29 augustus wordt Khlebny of Nut Spas gevierd. In deze periode rijpen de noten in het bos. Nadat ze waren verzameld, werden ze verlicht in de tempel.

Op deze dag stonden er veel verschillende soorten gebak en brood op tafel, daarom wordt deze Verlosser ook wel brood genoemd.

Dit zijn de orthodoxe feestdagen in augustus 2019.

Aanbevolen: