Welke Feestdagen Worden Er Gevierd Op 30 Augustus

Inhoudsopgave:

Welke Feestdagen Worden Er Gevierd Op 30 Augustus
Welke Feestdagen Worden Er Gevierd Op 30 Augustus

Video: Welke Feestdagen Worden Er Gevierd Op 30 Augustus

Video: Welke Feestdagen Worden Er Gevierd Op 30 Augustus
Video: Speld op 11 september een speld op je kleding, je zult gemakkelijk en snel de overwinning 2024, Mei
Anonim

30 augustus - Stadsdag in Kazan, Rostov Veliky, Zaslavl en Kostyukovichi. Dit nummer valt ook op de naamdag van Alexei, Ilya, Miron, Pavel, Dmitry, Philip en Ulyana. En welke feestdagen en gedenkwaardige data worden op deze dag in de wereld gevierd?

30 augustus - Dag van de Kazanstad
30 augustus - Dag van de Kazanstad

Dag van vorming van de Republiek Tatarstan

30 augustus - Dag van de vorming van de Republiek Tatarstan, evenals de Dag van de stad Kazan. De soevereiniteitsverklaring werd in 1990 aangenomen door de Hoge Raad van de republiek. Tatarstan heeft zich echter niet afgescheiden van de Russische Federatie na de ineenstorting van de Sovjet-Unie. De vakantie werd voor het eerst gevierd in 1991. Toen werd het van tevoren aangekondigd en werd 29 augustus uitgeroepen tot een vrije dag.

Sindsdien spreekt de president van de republiek elk jaar op 30 augustus de burgers toe en feliciteert de bewoners met de vakantie. Grote nederzettingen van de regio krijgen een plechtige uitstraling, overal worden festiviteiten en amusementsevenementen georganiseerd. Het feest wordt 's avonds afgesloten met een vuurwerkshow.

De Republiek Tatarstan kreeg zijn naam in 1992.

Internationale dag van slachtoffers van gedwongen verdwijning Dis

In 2011 riep de Algemene Vergadering van de VN 30 augustus uit tot Internationale Dag van de Slachtoffers van Gedwongen Verdwijningen. Volgens deskundigen is ontvoering een wereldwijd probleem geworden. En als ontvoeringen tot voor kort in verband werden gebracht met dictatoriale regimes, komen ze tegenwoordig overal voor om politieke druk uit te oefenen op tegenstanders. Nu elk jaar op 30 augustus zetten activisten zich in om burgers te informeren over dit probleem en de samenleving aan te sporen hier aandacht aan te besteden.

Dag van de Overwinning in Turkije

In Turkije is 30 augustus de grootste feestdag Zafir Bayram - de dag van overwinning op de Griekse indringers en de dag van herdenking van degenen die zijn gesneuveld in de Slag bij Dumlupinar, die een einde maakte aan de strijd van de Turken voor onafhankelijkheid in 1922. Grieks-Turkse oorlog, die duurde van 1919 tot 1922. eindigde met de nederlaag van de Grieken.

In oktober 1922 werd in Lausanne een vredesconferentie gehouden, waaraan vertegenwoordigers van de grootste Europese staten deelnamen. Het eindigde met de ondertekening van een verdrag dat de onafhankelijkheid van Turkije veilig stelde en zijn grenzen vastlegde.

Dag van de Overwinning wordt niet alleen door Turken gevierd, maar ook door Turks-Cyprioten.

Elk jaar worden op Zafir Bayram militaire parades en verschillende gemilitariseerde ceremonies, maar ook concerten en festiviteiten georganiseerd.

30 augustus in de volkskalender

Volgens de nationale kalender, 30 augustus - Miron Vetrogon. Op deze dag beëindigden de boeren hun veldwerk. "Je kunt Miron niet uit - volgend jaar verzamel je wat bloemen", zei een oud spreekwoord. Een andere naam voor deze dag is Widow's Aid. Het was gebruikelijk om weduwen, wezen en alle kansarmen met hulp te helpen. Families werkten samen om hooi te maaien, hout te hakken en dorskorven, speciaal voor gezinnen zonder mannen.

Aanbevolen: