Hoe Een Armeense Bruiloft Te Hebben?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Armeense Bruiloft Te Hebben?
Hoe Een Armeense Bruiloft Te Hebben?

Video: Hoe Een Armeense Bruiloft Te Hebben?

Video: Hoe Een Armeense Bruiloft Te Hebben?
Video: Beste stukje uit Bloedbroeders documentaireserie Armeense opa en Sinan 2024, April
Anonim

Een Armeense bruiloft is een meerdaags, helder feest, dat wordt voorbereid volgens de oude tradities van dit volk. Het is noodzakelijk om je zeer zorgvuldig voor te bereiden op de organisatie van een dergelijke vakantie. Het is noodzakelijk om met elk detail rekening te houden, zodat de viering gedenkwaardig wordt en de volksgebruiken niet schendt.

Hoe een Armeense bruiloft te hebben?
Hoe een Armeense bruiloft te hebben?

instructies:

Stap 1

Organiseer matchmaking. Nu is dit ritueel nogal formeel, maar geen enkele Armeense bruiloft kan zonder. De bruidegom moet eerst zijn familie op de hoogte stellen van de beslissing om te trouwen. Zijn naaste familieleden en vrienden gaan samen met de man de bruid het hof maken. Meestal is de familie van het meisje op de hoogte van het voorgestelde bezoek en bereidt een kleine buffettafel voor. Matchmakers die het huis binnenkomen, mogen niet onmiddellijk hun bedoelingen kenbaar maken. Volgens de regels heeft het publiek eerst een informeel gesprek en pas nadat een warme communicatiesfeer is ontstaan, zegt de bruidegom dat hij wil trouwen. De vader van de bruid vraagt zijn familie om een mening en zeker het meisje zelf. Na het verkrijgen van toestemming moeten koppelaars toekomstige familieleden uitnodigen in het huis van de bruidegom om het evenement te vieren.

Stap 2

Bereid je verloving voor. Om dit te doen, moet de bruidegom een kavor (geplante vader) kiezen, die in de toekomst de peetvader van de kinderen in dit gezin zal worden. Als hij naar de verloving gaat, moet de bruidegom de ring meenemen, en zijn vrienden en familieleden, fruit en wijn. De hele weg naar het huis van de bruid zal zeker gepaard gaan met liedjes en plezier. Kavor zal de bruid bellen en de bruidegom zal een ring om haar vinger doen. Daarna kan worden aangenomen dat de verloving heeft plaatsgevonden. Dit evenement wordt plechtiger gevierd dan matchmaking.

Stap 3

De bruid en bruidegom vieren de eerste dag van de bruiloft apart, ieder in zijn eigen huis. Een man moet een stier neersteken om bruiloftsvlees te bereiden, zichzelf vervolgens in elkaar slaan en de hele avond doorbrengen in het gezelschap van kavor en alleenstaande vrienden. De vakantie van de bruid volgt hetzelfde scenario. Het enige verschil zit hem in het neersteken van het dier, de bruid hoeft dit niet te doen.

Stap 4

Op de tweede dag gaat de bruidegom met de gasten plechtig naar het huis van Kavor met losgeld voor de bruid. Volgens de Armeense gebruiken worden alle kleding en sieraden van de uitverkorene, behalve geschenken, betaald door de man. Dit alles wordt naar het huis van de bruid gedragen, waar de vrouw van de kavor en andere vrouwen het meisje kleden in de outfit die ze hebben meegebracht. Er zijn geen speciale vereisten voor kleding, alleen een rode strik moet links van de bruidegom op zijn borst worden gespeld. Daarna vieren de toekomstige man en vrouw het evenement voor het eerst aan dezelfde tafel.

Stap 5

Even later gaat de stoet naar het huis van de bruidegom. Het jongste lid van het gezin moet de weg blokkeren voordat hij de gasten verlaat en niemand doorlaten totdat hij een geschenk heeft ontvangen. Op weg naar het huis van de bruidegom presenteren gasten de bruid met veel verrassingen. Voordat het feest in het huis van de bruidegom begint, moeten zijn ouders een komisch gevecht regelen, waarin de moeder zeker zal winnen. Daarna zet ze 2 borden voor de deur onder de voeten van de bruidegom en de bruid, die meestal tegelijkertijd kapot gaan. Het hoofdfeest kan nu beginnen. Maar de bruid kan zich pas bij de gasten voegen als de schoonmoeder haar een persoonlijk cadeau geeft. Het feest zou de volgende dag moeten doorgaan, alleen in de kring van de naaste familieleden.

Aanbevolen: