Hoe De Dag Van De Bosarbeiders Wordt Gevierd

Hoe De Dag Van De Bosarbeiders Wordt Gevierd
Hoe De Dag Van De Bosarbeiders Wordt Gevierd

Video: Hoe De Dag Van De Bosarbeiders Wordt Gevierd

Video: Hoe De Dag Van De Bosarbeiders Wordt Gevierd
Video: What's the story behind Labour Day? 2024, April
Anonim

Dag van de bosarbeiders is een van de professionele feestdagen die zijn ingesteld in de dagen van de USSR. Op 18 september 1977 werd de Boswet aangenomen en in 1980 werd de Dag van de Bosarbeiders een officiële feestdag. Sindsdien wordt het jaarlijks gevierd op de derde zondag in september.

Hoe de Dag van de Bosarbeiders wordt gevierd
Hoe de Dag van de Bosarbeiders wordt gevierd

Het unieke van de Dag van de Bosarbeiders ligt in het feit dat het niet alleen wordt gevierd door mensen wiens beroep direct verband houdt met de bosbouw, de houtverwerkende industrie, enz., maar ook door degenen die gewoon van bossen houden en de natuur beschermen. De derde zondag in september is de dag waarop het niet alleen gebruikelijk is om boswachters, boswachters, werknemers van pulp- en papierbedrijven, enz. te feliciteren, maar ook om mensen te herinneren aan het belang van het behoud en de vergroting van natuurlijke hulpbronnen.

Op de dag van de bosarbeiders worden een aantal thematische evenementen gehouden. Velen van hen zijn educatief van aard. Enkele dagen voor en na de vakantie kunnen inwoners van grote steden luisteren naar gratis lezingen van ecologen, thematentoonstellingen, sightseeingtours en masterclasses bezoeken. Ervaren specialisten praten over alles wat met bossen, tuinen en parken te maken heeft en geven zelfs waardevol advies aan boeren en tuiniers. Op weekdagen worden op scholen open lessen gegeven die gewijd zijn aan het probleem van ontbossing en de noodzaak om de natuur te respecteren. Voor kinderen die niet geïnteresseerd zijn in lezingen, organiseren ze grappige wedstrijden, quizzen en spelletjes.

Op deze feestdag worden ook milieuacties gehouden die direct verband houden met bosbouw. Vrijwilligers kunnen deelnemen aan de inzameling van oud papier om bossen te redden van ontbossing, maar ook om hun eigen bomen te planten in tuinen, parken, enz. Verder wordt er gewerkt om bossen en parken op te ruimen van afval en andere soortgelijke activiteiten om verantwoordelijkheidsgevoel voor het behoud van natuurlijke hulpbronnen bijbrengen.

De derde zondag van september is ook de dag waarop het gebruikelijk is om bosarbeiders te feliciteren, om de beste werknemers van bosbouwgerelateerde bedrijven te noemen, om hun erecertificaten, dankbrieven, geschenken, enz. Op deze feestdag worden ook bedrijfsfeesten en concerten gehouden.

Aanbevolen: