Wanneer Is De Dag Van De Bosarbeiders?

Inhoudsopgave:

Wanneer Is De Dag Van De Bosarbeiders?
Wanneer Is De Dag Van De Bosarbeiders?

Video: Wanneer Is De Dag Van De Bosarbeiders?

Video: Wanneer Is De Dag Van De Bosarbeiders?
Video: De dag van Maarten en Rosaliene 2024, Mei
Anonim

Forest Workers Day is een professionele feestdag voor alle specialisten wiens activiteiten verband houden met de natuurlijke hulpbronnen van ons land. Bovendien is de datum van deze feestdag zwevend.

Wanneer is de dag van de bosarbeiders?
Wanneer is de dag van de bosarbeiders?

Professionele vakantie

In de Russische Federatie is meer dan de helft van het totale grondgebied van het land bedekt met verschillende bossen, en hun aard verschilt aanzienlijk in verschillende regio's, afhankelijk van het klimaat, de bodem en een aantal andere factoren. In totaal is het bosareaal in ons land volgens experts ongeveer 8 miljoen vierkante kilometer. Daarom vereisen dergelijke bosvolumes natuurlijk vakkundige behandeling en zorgvuldig onderhoud. Dit is precies de hoofdfunctie van bosarbeiders.

De volledige naam van de beroepsvakantie, die gewoonlijk eenvoudigweg de Dag van de Bosarbeiders, de Dag van de Bosarbeiders en de Houtverwerkende Industrie wordt genoemd. Deze feestdag heeft geen duidelijk vastgestelde datum, maar valt daardoor altijd op een vrije dag: het is gebruikelijk om het jaarlijks op de derde zondag in september te vieren. In 2014 valt het bijvoorbeeld op 21 september.

geschiedenis van de vakantie

De dag van de bosarbeiders is op wereldschaal geen gedenkwaardige datum. Het werd opgericht op 1 oktober 1980 in de Sovjet-Unie: op deze dag keurde de staat decreet nr. 3018-X "Op feestdagen en gedenkwaardige dagen" goed, dat onder meer de datum van de viering van de dag van de bosarbeiders bepaalde.

Het startpunt voor het berekenen van deze datum was een belangrijke gebeurtenis in de bosbouwindustrie van de Sovjet-Unie - de goedkeuring van de zogenaamde bosbouwwetgeving, die drie jaar eerder plaatsvond, op 18 september 1977. Het was deze datum die werd gekozen als referentiepunt voor een gedenkwaardige dag, maar, zoals in het geval van vele andere professionele feestdagen, werd hij zwevend vastgesteld - op de volgende zondag tot 18 september.

In die tijd was het gebruikelijk om deze feestdag te vieren op het grondgebied van de hele Sovjet-Unie, maar na de ineenstorting van deze staat behielden slechts enkele van zijn voormalige deelnemers deze traditie. Daarom wordt vandaag de Dag van de arbeiders in de bosbouw en houtindustrie gevierd in vier staten: de Russische Federatie, Oekraïne, Wit-Rusland en Kirgizië. Tegelijkertijd werden in Kirgizië en Oekraïne, om een legitieme wettelijke basis te vormen voor deze gedenkwaardige datum, speciale normatieve rechtshandelingen aangenomen. Dus, in Kirgizië in 1993, vaardigde de regering van het land decreet nr. 364 uit, waarin het officieel de Dag van de bosarbeiders goedkeurde. In Oekraïne werd in 1993 ook het overeenkomstige decreet nr. 356/93 uitgevaardigd, terwijl in Rusland en Wit-Rusland in dit opzicht geen speciale wetten werden aangenomen: de feestdag wordt nog steeds 'uit de oude herinnering' gevierd.

Aanbevolen: