Hoe Breng Je Een Dag Op De Kleuterschool Door?

Inhoudsopgave:

Hoe Breng Je Een Dag Op De Kleuterschool Door?
Hoe Breng Je Een Dag Op De Kleuterschool Door?

Video: Hoe Breng Je Een Dag Op De Kleuterschool Door?

Video: Hoe Breng Je Een Dag Op De Kleuterschool Door?
Video: Een dag in de kleuterschool 2024, Mei
Anonim

De dag van de kleuterschool is een soort presentatie van de kleuterschool. Dit evenement biedt ouders de mogelijkheid om actief deel te nemen aan verschillende activiteiten met hun kinderen, om leerkrachten en specialisten te raadplegen en ook om meer te weten te komen over het leven van een kind op de kleuterschool. Daarom is het erg belangrijk dat ouders een positieve indruk hebben van deze dag.

Hoe breng je een dag op de kleuterschool door?
Hoe breng je een dag op de kleuterschool door?

instructies:

Stap 1

De voorbereiding op de dag van de kleuterschool begint al vroeg. Om alle ouders op de hoogte te stellen van het aanstaande evenement, schrijf en plak je een kleurrijk bericht op de meest prominente plaats (meestal bij de ingang). Ook kunt u met uw kinderen uitnodigingen maken, evenals allerlei knutselwerkjes voor een thematentoonstelling/beurs. Wijd het aan het seizoen van het jaar waarin de dag van de kleuterschool wordt gehouden, een volksfeest of een ander interessant evenement.

Stap 2

Het evenement moet beginnen met een ontmoeting tussen de ouders en het hoofd van de kleuterschool (of zijn plaatsvervanger). Hij geeft meestal een voorschoolse presentatie. Voor meer duidelijkheid is het goed om dit te doen met behulp van multimediatechnologieën. Tijdens de bijeenkomst kunt u ook actuele problemen bespreken, praten over de betaling voor het onderhoud van het kind en de uitkeringen voor ouders, over de komende plannen om het werk van de kleuterschool te verbeteren. Specialisten die in de kleuterschool werken, worden ook uitgenodigd voor een ontmoeting met ouders: een psycholoog, een logopedist, een senior opvoeder, een leraar voor aanvullend onderwijs en anderen.

Stap 3

Vervolgens wordt een rondleiding door de kleuterschool gegeven met het bekijken van fragmenten van verschillende activiteiten. Ouders bezoeken groepen, gym- en muziekruimtes, dokterspraktijk, ambachtstentoonstelling, zwembad (indien aanwezig), enz.

Stap 4

Als onderdeel van de dag van de kleuterschool kun je ouders een vooraf voorbereide enscenering van een sprookje, een poppenkast of een concert laten zien met deelname van kinderen van verschillende leeftijdsgroepen.

Stap 5

Nodig ouders uit voor masterclasses. Meestal zijn volwassenen met interesse en plezier met kinderen bezig met het maken van folkloristische poppen, applicaties, reliëfkaarten, carnavalsmaskers, enz.

Stap 6

Geniet daarna in de eetzaal van de ouders van een proeverij van verschillende kleutergerechten.

Stap 7

Sluit je dag op de kleuterschool af met een bak- en kinderknutselbeurs.

Aanbevolen: