Hoe Breng Je Een Pushkin-dag Door?

Inhoudsopgave:

Hoe Breng Je Een Pushkin-dag Door?
Hoe Breng Je Een Pushkin-dag Door?

Video: Hoe Breng Je Een Pushkin-dag Door?

Video: Hoe Breng Je Een Pushkin-dag Door?
Video: Микро реактивный двигатель 2024, April
Anonim

De naam Alexander Sergejevitsj Pushkin is algemeen bekend, niet alleen in ons land, maar ook tot ver buiten zijn grenzen. Het creatieve erfgoed van de grote dichter en schrijver is het eigendom en de trots van de Russische en wereldliteratuur. Poesjkin's gedichten en proza zijn bekend en geliefd bij een groot aantal mensen van verschillende leeftijdsgroepen. De zogenaamde Poesjkindagen zijn een oude en goede traditie die teruggaat tot de 19e eeuw.

Hoe breng je een Pushkin-dag door?
Hoe breng je een Pushkin-dag door?

instructies:

Stap 1

De officiële datum van de Poesjkin-dag is 6 juni, de verjaardag van de beroemde dichter. Deze datum kreeg de status van een feestdag in 1997, toen de 200e verjaardag van de geboorte van Alexander Sergejevitsj op grote schaal werd gevierd. Op deze dag worden traditioneel plechtige evenementen gehouden ter ere van de dichter, worden talrijke literaire bijeenkomsten en bijeenkomsten gehouden, waarop de onsterfelijke lijnen van de werken van Pushkin worden geklonken, evenals de creaties van jonge, beginnende dichters en schrijvers.

Stap 2

Veel onderwijsinstellingen zijn ook actief betrokken bij de viering van de Pushkin-dagen. De evenementen in het vakantieprogramma kunnen zeer divers zijn. Kleuters en lagere scholieren zullen graag kijken naar of rechtstreeks deelnemen aan de enscenering van een poppenkast gebaseerd op de beroemde sprookjes van A. S. Poesjkin. Voor oudere kinderen kun je een avond met Pushkin's Tales organiseren, waar ze hun favoriete literaire helden nog eens zullen herinneren.

Stap 3

Het is mogelijk om middelbare scholieren kennis te laten maken met het werk van A. S. Pushkin en hen visueel de sfeer te laten zien van het tijdperk waarin de grote dichter leefde en werkte, met behulp van een literaire salon. De organisatie van dit evenement vereist een vrij serieuze voorbereiding. Al het materiaal voor discussie in het kader van de salon (bijvoorbeeld weinig bekende werken van Poesjkin of de correspondentie van de dichter met familie en vrienden) moet voldoende informatief en interessant zijn, waardoor de kinderen worden gedwongen na te denken en zich in te leven.

Stap 4

Tijdens de Pushkin Days worden traditioneel een groot aantal creatieve wedstrijden en lezingen georganiseerd. Voor jongere kinderen kun je een tekenwedstrijd houden en voor middelbare scholieren een wedstrijd-tentoonstelling van creatieve werken (foto's, collages, ansichtkaarten) "My Pushkin" organiseren. Daarnaast zijn de Pushkin Days een uitgelezen kans voor jonge auteurs om zich te uiten. De wedstrijd van essays of gedichten van jonge talenten van uw onderwijsinstelling past perfect in het programma van plechtige lezingen.

Aanbevolen: