Hoe Eieren In Uienschillen Te Kleuren Voor Pasen

Inhoudsopgave:

Hoe Eieren In Uienschillen Te Kleuren Voor Pasen
Hoe Eieren In Uienschillen Te Kleuren Voor Pasen

Video: Hoe Eieren In Uienschillen Te Kleuren Voor Pasen

Video: Hoe Eieren In Uienschillen Te Kleuren Voor Pasen
Video: Hoe marmeren eieren op een originele en snelle manier te kleuren voor Pasen - Marmeren paaseieren 2024, April
Anonim

Beschilderde eieren, of geverfde eieren, zijn een van de belangrijkste symbolen van de paasvakantie. Dankzij moderne kleurstoffen kunnen eieren in elke kleur worden geverfd. Je kunt ook patronen toepassen of de eieren versieren met stickers met Pasen-thema. Maar het is het beste om de eieren te kleuren met gewone uienschillen. Het is eenvoudig, natuurlijk en erg mooi!

Hoe eieren in uienschillen te kleuren voor Pasen
Hoe eieren in uienschillen te kleuren voor Pasen

Noodzakelijk

  • Eieren - 10 stuks;
  • Uienschillen - 2/3 van de pan;
  • Zout - 1 eetlepel;
  • Water.

instructies:

Stap 1

Om eieren in uienschillen te schilderen voor Pasen, moet je eerst een afkooksel bereiden. Doe de uienschillen in een pan, stamp ze een beetje aan zodat ze ongeveer de helft van de pan in beslag nemen. Giet de schil met water, zout en kook ongeveer 40-50 minuten.

Stap 2

De hete kant-en-klare bouillon moet 2 uur staan, waarna deze goed moet worden gefilterd.

Stap 3

Leg de eieren in de gezeefde vloeistof en kook ze 10 minuten, keer ze regelmatig om met een lepel.

Stap 4

Leg de afgewerkte eieren, geschilderd in uienschillen, in koud water om af te koelen.

Stap 5

Koele paaseieren moeten droog worden geveegd met een handdoek. Om de eieren glanzend te maken, kunt u ze vervolgens afvegen met een doek met een paar druppels plantaardige olie.

Stap 6

Om paaseieren geschilderd in uienschillen origineel te maken, kunt u ze "gemarmerd" maken. Om dit te doen, moeten de kafjes van verschillende kleuren worden geplet (hoe minder, hoe beter), stukjes papier toevoegen. Rol natte eieren grondig in uienschillen zodat ze de eieren volledig bedekken, wikkel ze in met stukjes gaas of nylon, knoop deze "zak" vast. Kook de eieren 30 minuten in water op laag vuur. Dan moet je het gaas verwijderen, de eieren spoelen en afvegen met een handdoek.

Stap 7

Voor een ongebruikelijk patroon kunnen de gepelde eieren worden gekookt met rijst, gierst of erwten. Maak de eieren nat en verdeel in 3 delen: rol 1 deel in droge rijst, het tweede in gierst en voeg erwten toe aan het derde. Plaats elk ei in een gaas- of nylon zak, waarvan de uiteinden zijn vastgezet met draden. Kook de eierzakjes in de uienschilbouillon. Dergelijke eieren, geverfd in uienschillen, zijn gespikkeld.

Aanbevolen: