Hoe Eieren Te Kleuren?

Inhoudsopgave:

Hoe Eieren Te Kleuren?
Hoe Eieren Te Kleuren?

Video: Hoe Eieren Te Kleuren?

Video: Hoe Eieren Te Kleuren?
Video: Hoe marmeren eieren op een originele en snelle manier te kleuren voor Pasen - Marmeren paaseieren 2024, April
Anonim

Beschilderde eieren zijn een onmisbaar attribuut van een feestelijke paastafel. Om ze kleurrijk, helder en mooi te maken, moet je het proberen. Sla voedselkleuren, uienschillen, bieten en andere voedingsmiddelen in die uw vakantie de meest elegante traktatie zullen maken.

Hoe eieren te kleuren?
Hoe eieren te kleuren?

Noodzakelijk

  • - maat;
  • - gemalen koffie;
  • - rauwe bieten;
  • - gedroogde bosbessen;
  • - kerrie poeder;
  • - uienschil;
  • - plantaardige olie;
  • - nylon kous;
  • - kleurstoffen voor levensmiddelen.

instructies:

Stap 1

Tegenwoordig zijn verzadigde, maar niet giftige kleuren erg relevant. Om ze te verkrijgen, gebruikt u natuurlijke natuurlijke kleurstoffen in voedsel. Voor een grasgroene kleur, kook 50 g matethee in een liter water. Doop de hardgekookte eieren in de hete infusie en laat twee uur staan. Je kunt op dezelfde manier bruine verf krijgen - kook hiervoor een paar eetlepels gemalen koffie in een liter water.

Stap 2

Voor een felgele kleur is kerriepoeder geschikt. Los 50 g poeder op in een liter kokend water en dompel de eieren twee tot drie uur in de oplossing. Bieteninfusie geeft de eieren een dieproze kleur en gedroogde bosbesseninfusie maakt ze blauw. Om de kleuroplossing te bereiden, rasp je middelgrote bieten en kook je ze in een liter water, en kook je een handvol droge bosbessen tot een rijke kleur is verkregen. Doop de eieren in de verf.

Stap 3

Het klassieke recept voor afkooksel van uienschil kleurt de schaal in een aangename roodbruine tint. Kook de schil in water tot een donkere infusie is verkregen. De eieren kunnen enkele uren of een nacht in de oplossing blijven voor een intensere kleur.

Stap 4

Als je je kleurenpalet wilt uitbreiden, koop dan een kant-en-klare set voedselverven. Om een deel van de oplossing te bereiden, voegt u 2 theelepels witte alcoholazijn en 10-15 druppels van de gekozen kleurstof toe aan een glas warm water. Om een oranje tint te krijgen, meng je geel met rood, paars geeft een mengsel van rood en blauw en donkergroen geeft een combinatie van blauw en geel. Doop de gekookte eieren in de oplossing en laat ze een tot twee uur staan totdat de gewenste tint is verkregen.

Stap 5

Geef je geverfde eieren een mooie glanzende glans. Druppel plantaardige olie op een doek of wattenschijfje en wrijf zachtjes over de schaal, zorg ervoor dat u deze niet beschadigt. Leg de afgewerkte eieren in een mand of op een bord bedekt met een papieren servet.

Aanbevolen: