Hoe Een Muurkrant Te Regelen Voor Een Verjaardag

Inhoudsopgave:

Hoe Een Muurkrant Te Regelen Voor Een Verjaardag
Hoe Een Muurkrant Te Regelen Voor Een Verjaardag

Video: Hoe Een Muurkrant Te Regelen Voor Een Verjaardag

Video: Hoe Een Muurkrant Te Regelen Voor Een Verjaardag
Video: Hoe Maak Ik Een Werkstuk (stap voor stap)? - Hetleerkanaal.com 2024, April
Anonim

De traditie van het tekenen van muurkranten ter gelegenheid van verjaardagen kan in slechts drie tot vier jaar een beetje saai worden. Vroeg of laat raak je verveeld met het samenstellen van dergelijke posters volgens hetzelfde sjabloon - van felicitaties, gedichten en een foto van de jarige. Het idee kan worden opgefrist door de gebruikelijke schema's te verlaten. Teken bijvoorbeeld een "film" of schrijf een strip over een "pasgeborene".

Hoe een muurkrant te regelen voor een verjaardag
Hoe een muurkrant te regelen voor een verjaardag

instructies:

Stap 1

Laat u bij het kiezen van een wandkrantontwerpstijl leiden door het karakter van de jarige. We bieden verschillende voorbeelden voor verschillende groepen mensen, u kunt deze ideeën aanpassen aan de persoonlijkheid van een bepaalde persoon.

Stap 2

Je kunt het superheldenstripgenre gebruiken om de man te feliciteren. Verdeel een stuk Whatman-papier in 6 gelijke vierkanten, op dezelfde afstand van elkaar. Elk van de fragmenten is een plek voor een verhaal over een heroïsche episode uit het leven van de held van de gelegenheid. Denk aan de belangrijke gebeurtenissen in zijn biografie, toen hij moed, uithoudingsvermogen en vastberadenheid toonde. Als die er niet zijn, kun je de situatie met humor behandelen en de betekenis van de meest standaardgebeurtenissen overdrijven of een heroïsch verhaal bedenken dat nooit is gebeurd.

Stap 3

Maak op een ruwe schets een schets van elk verhaal. In de helft van de vierkanten voor de tekeningen kun je de held en andere deelnemers in het middelste plan afbeelden, in de andere drie frames, voor de verandering, een close-up maken - bijvoorbeeld de vuist van de held die de vijand raakt, enz.

Stap 4

Teken de strip op een Whatman-papier en onderteken kort elk stuk. Blader door verschillende striptijdschriften om de stijl te vinden die bij uw muurkrant past.

Stap 5

Als je niet zeker bent van je talent als artiest, kun je dit idee een beetje transformeren. Stel je in plaats van een stripverhaal voor op de poster stills uit een film, zoals een western. Knip verschillende rechthoeken uit een apart stuk Whatman-papier, die elk een frame symboliseren. Teken donkere strepen aan de zijkanten, zoals een filmstrook.

Stap 6

Zoek op internet screenshots van een geschikte film, waarin de held het kwaad bestrijdt of een meisje redt. Vergroot de afbeeldingen tot het formaat van whatman "frames", print op een kleurenprinter en plak de voorbereide "film" op. Rangschik de fragmenten op de muurkrant in chronologische volgorde. Plak in plaats van het gezicht van de filmheld in het gezicht van de jarige.

Stap 7

Om een verhaal als dit voor kinderen te maken, gebruik je hun favoriete sprookjes of tekenfilms in plaats van filmplots.

Stap 8

Om zo'n verhaal over een meisje te maken, kun je oude foto's ophalen die in dezelfde stijl zijn gedecoreerd en die het verhaal van je kennismaking met haar overbrengen. Om de indrukken te verlevendigen en de muurkrant te versieren, plakt u er kleine dingen op die doen denken aan enkele aangename gebeurtenissen - bioscoopkaartjes, gedroogde bladeren, postzegels van enveloppen, enz.

Aanbevolen: