Hoe Maak Je Een Muurkrant Voor De Last Call

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Muurkrant Voor De Last Call
Hoe Maak Je Een Muurkrant Voor De Last Call

Video: Hoe Maak Je Een Muurkrant Voor De Last Call

Video: Hoe Maak Je Een Muurkrant Voor De Last Call
Video: Hoe Maak Ik Een Werkstuk (stap voor stap)? - Hetleerkanaal.com 2024, April
Anonim

Aan de vooravond van de laatste bel ervaren schoolkinderen enige opwinding en verdriet - het is niet gemakkelijk om afscheid te nemen van klasgenoten en leraren. Volgens de traditie moeten leerlingen iets over zichzelf achterlaten om te onthouden, en leraren moeten hun de woorden van afscheidswoorden overbrengen voor hun toekomstige leven buiten school. Een muurkrant is een uitstekend cadeau. Het belangrijkste is om zoveel mogelijk mensen te verbinden met creativiteit en verbeeldingskracht te tonen.

Hoe maak je een muurkrant voor de Last Call
Hoe maak je een muurkrant voor de Last Call

Voorbereiden en schetsen

Verzamel vooraf (ongeveer een maand voor het laatste gesprek) een creatief team en bepaal het bedrag om de benodigde materialen aan te schaffen. Meestal wordt een muurkrant getekend, dus je hebt groot formaat tekenpapier, verf en penselen, een lijmstift, enzovoort nodig.

Materiaal voor de poster: foto's, knipsels uit kranten en tijdschriften (er was ineens een artikel over een van de leerlingen of docenten) worden in een aparte map geplaatst. Een leerling met mooi kalligrafisch handschrift is vereist om de tekstblokken in te vullen.

De wandkrant kan in verschillende vormen worden gepresenteerd. Dit kan een collage zijn van foto's, gedichten van dankbaarheid aan leraren, illustraties uit het klasleven of humoristische schetsen van de geschatte toekomst van elke afgestudeerde.

Neem een tekenpapier en gebruik een potlood om het in semantische delen te verdelen. De kop moet bovenaan staan. De lettergroottes voor de titel zijn maximaal ingesteld zodat deze van veraf te zien is. Identificeer locaties voor foto's, gedichten, enz.

Het is niet nodig om het Whatman-papieren vierkant te verlaten. Je kunt de randen afronden, in de vorm van een golf knippen of zelfs een Whatman-papier in de vorm van een bus maken en de creatie leiden: "Vooruit, de toekomst in!".

Een muurkrant in de vorm van een schoolgebouw met openslaande ramen ziet er spectaculair uit. Hiervoor heb je twee vellen Whatman-papier nodig. Op een van hen zijn foto's geplakt, waarop open lessen of scènes uit de pauze zijn vastgelegd, en de tweede is uitgesneden in de vorm van een gebouw met raamspleten en luiken. Iedereen zal door het raam kunnen kijken en zien wat er zich al die jaren binnen de muren van de school heeft afgespeeld.

Ter vergelijking kun je een muurkrant maken: voor en na. Het linkerdeel zal worden ingenomen door foto's van afgelopen jaren en beschrijvingen van impressies van de lagere school, en het rechterdeel - door de prestaties van het heden (die zich lieten zien op Olympiades, in wandelingen, enz.).

De getekende collage met de hoofden van studenten uit verschillende foto's ziet er komisch en origineel uit. De lichamen en achtergronden zijn getekend volgens het thema. U kunt bijvoorbeeld laten zien wie wie professioneel wordt. Het is niet nodig om een schets te maken, u kunt een kant-en-klaar thema op internet nemen en dit aanvullen.

Wandkrantdecoratie met volumetrische figuren

Volumineuze bloemen gemaakt van gekleurd papier kunnen een ongewone decoratie worden. Omdat de schoolbel het symbool van de vakantie is, kun je iets soortgelijks doen en deze in het midden of bovenaan de muurkrant plaatsen.

Als aanvulling is een kartonnen brievenbus geschikt die in het midden, onderaan of opzij aan een muurkrant is bevestigd. Elke student of leraar kan een briefje achterlaten met wensen en bedankjes, en hij mag de doos alleen op de vakantie zelf openen.

Aanbevolen: