Hoe Versier Je Een Tempel Voor Kerstmis?

Inhoudsopgave:

Hoe Versier Je Een Tempel Voor Kerstmis?
Hoe Versier Je Een Tempel Voor Kerstmis?

Video: Hoe Versier Je Een Tempel Voor Kerstmis?

Video: Hoe Versier Je Een Tempel Voor Kerstmis?
Video: CLEAN AND DECORATE WITH ME | Huis decoreren voor Kerst 🎄 Kerstdecoratie 2020 | DIDI VAN BERGEN 2024, April
Anonim

De geboorte van Christus is een van de belangrijkste en plechtige christelijke feestdagen. Deze feestdag is ingesteld ter ere van de geboorte van Jezus Christus. De Russisch-Orthodoxe Kerk viert deze dag op 7 januari. Als u orthodoxe christenen bent en wilt helpen de kerk voor Kerstmis te versieren, vraag dan toestemming en zegen aan de orthodoxe priester - de rector van deze kerk. Eenmaal gezegend, ga aan de slag.

Hoe versier je een tempel voor Kerstmis?
Hoe versier je een tempel voor Kerstmis?

Het is nodig

  • -el 2 meter;
  • -naald takken;
  • - gipskruid;
  • -lelies;
  • -chrysanten.

instructies:

Stap 1

Help mee met het voorbereiden van naaldtakken. Sommige tempels gebruiken hiervoor kunstmatige imitatieproducten. Maar idealiter, als de takken natuurlijk zijn, levend. Ga naar het bos. Huur voor dit evenement een kleine auto met een "taart" -lichaam. Vergeet niet het nodige gereedschap mee te nemen - een zaag en een bijl. De Russische wet voorziet niet in een boete voor het oogsten van takken. Ook voor het transport van geoogste takken heb je dichte plastic zakken nodig. Geschikt zijn sparren, sparren, dennentakken, evenals jeneverbes en gouden thuja-scheuten. Bereid de benodigde hoeveelheid voor. Als je de takken bij de tempel aflevert, help dan mee om er een baldakijn van te bouwen, wat de kerststal symboliseert - de plaats waar de Heiland werd geboren. Coniferen symboliseren onsterfelijkheid, eeuwig leven.

Stap 2

Bij het ontwerp van kerken voor Kerstmis worden niet alleen naaldtakken gebruikt, maar ook verse bloemen, traditioneel met witte bloemen. Koop witte lelies, gipskruid en chrysanten in een bloemenwinkel. Plaats eerst de bloemstukken naast de grote iconen op de vloer. Plaats vervolgens op dezelfde plek, op de vloer, bloemstukken aan de zijkanten van de Royal Doors. Installeer vervolgens de vloerbloemstukken bij de Lijkwade en op de Bergachtige Plaats. Maak dergelijke decoraties in een traditioneel symmetrische piramidale vorm. Versier vervolgens met bloemen de meest gerespecteerde tempeliconen, evenals het heiligdom met de relieken van de heilige. Versier vervolgens het stempelkruis met bloemen en vervolgens de stempelkaarsen.

Stap 3

Gebruik niet te veel kleuren, zodat ze de aanbidding niet hinderen. Zorg ervoor dat de bloemen extern in harmonie zijn en een enkel ensemble vertegenwoordigen. De traditionele bloemdecoratie voor tempels is de compositie in de vorm van guirlandes, die de iconen omringen. Maak dergelijke slingers door bloemen en bladeren af te wisselen met een opwaartse richting, evenals met een richting van het midden van de slinger naar de zijkanten. Afhankelijk van de grootte van de tempel, koop en help je één tot meerdere sparren erin te installeren. Indien geplaatst uit de buurt van kandelaars met kaarsen, om mogelijke brand van de naalden te voorkomen. Controleer deze zaak bij de abt van de tempel. Ze aten in sommige kerken die ze versieren, terwijl ze in andere onopgesmukt blijven. Los dit probleem met betrekking tot tradities op met de abt van de tempel.

Aanbevolen: