Hoe Kazachen Gasten Verwelkomen

Inhoudsopgave:

Hoe Kazachen Gasten Verwelkomen
Hoe Kazachen Gasten Verwelkomen

Video: Hoe Kazachen Gasten Verwelkomen

Video: Hoe Kazachen Gasten Verwelkomen
Video: Вяжем очень интересную, лёгкую в выполнении женскую (подростковую) манишку спицами. 2024, April
Anonim

Het Kazachse volk is niet meer weg te denken uit hun traditionele gastvrijheid. Zelfs een felle vijand die met vreedzame bedoelingen op bezoek komt, zal met alle respect en eer worden ontvangen. De eerbiedige ontmoeting van de gasten wordt door de Kazachen met hun moedermelk geabsorbeerd en van generatie op generatie doorgegeven.

Hoe Kazachen gasten verwelkomen
Hoe Kazachen gasten verwelkomen

instructies:

Stap 1

De wet van Kazachse gastvrijheid schrijft voor om de gast het beste te geven wat er in huis is. Ze proberen hem goed te voeden en op alle mogelijke manieren te behagen om zijn zegen te ontvangen, want gastvrijheid wordt beschouwd als een heilige plicht voor dit volk. Bovendien verwelkomen ze niet alleen hun gasten, maar ook vreemden. Zelfs als een persoon bij het huis van een andere familie aankomt, zullen familieleden en alle buren ook wachten tot hij hem bezoekt om hem te trakteren op het lekkerste dat ze hebben. En de gast kan de maaltijd niet weigeren, om geen gebrek aan respect te tonen, moet hij op zijn minst een hap van het brood nemen.

Stap 2

Elke gast voor een Kazachs is een evenement. Deze houding werd enkele eeuwen geleden gevormd, toen reizigers aan tafel met lekkernijen nieuws en nieuws uit andere plaatsen deelden. In de oudheid werd iedereen die een Kazachse aul binnenging noodzakelijkerwijs opgewacht door een oudere en gerespecteerde vrouw. Ze serveerde hem een kom met een van de traditionele drankjes - melk, kumis of ayran. Op dezelfde manier spraken de bewoners van de aul hun respect uit voor de gast, wensten hem een succesvolle en gelukkige reis.

Stap 3

Net als enkele eeuwen geleden verwelkomen Kazachen hun gasten vandaag met vreugde en grote eer. De nieuwkomers zitten aan dastarkhan - een lage Kazachse tafel. Als de gast van tevoren waarschuwde voor zijn bezoek, staan de beste lekkernijen al op tafel bij zijn aankomst - beshbarmak, kuerdak, ak-sorpa of Kazachse manti gemaakt van vlees en pompoen. En als er onverhoopt een gast verschijnt, wordt hij ook nog eens naar de tafel begeleid, getrakteerd op thee, ayran of kumis, terwijl de gastvrouw snel de heerlijkste gerechten klaarmaakt. Kazachen zullen de gasten al het eten aanbieden dat in huis is, zelfs als ze zelf het risico lopen later honger te krijgen.

Stap 4

De gastvrijheid van de Kazachen eindigt echter niet bij een smakelijke traktatie. Na de maaltijd zal de gast zeker worden aangeboden om te rusten, en als hij weer op pad gaat, zullen ze een sarket voor hem verzamelen - een traktatie. Zijn reistas wordt indien mogelijk gevuld met allerlei etenswaren, zodat hij onderweg iets te eten heeft en de mensen die hij ontmoet trakteert. In de regel herinneren mensen die Kazachen hebben bezocht zich nog lang de vrijgevigheid van deze gastvrije mensen.

Aanbevolen: