Wat Zijn Gezins- En Gezinsvakanties?

Inhoudsopgave:

Wat Zijn Gezins- En Gezinsvakanties?
Wat Zijn Gezins- En Gezinsvakanties?

Video: Wat Zijn Gezins- En Gezinsvakanties?

Video: Wat Zijn Gezins- En Gezinsvakanties?
Video: СИРЕНОГОЛОВЫЙ — КТО ЭТО ? ( Siren Head SCP ) 2024, April
Anonim

Rituelen en gewoonten, waarvan de oorsprong niet eens altijd duidelijk is, begeleiden een persoon bij elke stap, van het moment van geboorte tot overlijden. Rituele handelingen vergezellen zowel het persoonlijke als het sociale leven van een persoon.

Een van de fasen van de huwelijksceremonie
Een van de fasen van de huwelijksceremonie

Tradities omringen een persoon zijn hele leven, hoewel soms hun betekenis en betekenis worden vergeten of zelfs verloren gaan. De ceremonies die verband houden met geboorte, huwelijk en overlijden worden familieriten genoemd.

Wat zijn familietradities en -rituelen?

Familiehuishoudelijke rituelen Sinds de dagen van het heidendom weerspiegelen vakanties de volledige gezinscyclus, inclusief begrafenissen, bruiloften en geboorten. Echtscheidingsprocedures waren niet in de traditie, daarom kregen ze niet de juiste ceremoniële registratie.

Alle ceremonies die verband houden met familie-evenementen droegen magische eigenschappen, waarvan het doel was om een persoon te beschermen tegen kwade krachten en geluk aan te trekken.

Huwelijksceremonies

De traditionele tijd voor het vieren van bruiloften is in de herfst, na de oogst, of in de winter na de Driekoningen. De huwelijksceremonie en viering duurde lang en bestond uit verschillende fasen. Het stichten van een nieuw gezin werd gelijkgesteld met een nieuwe cyclus van geboorten.

Elke fase van de huwelijkscyclus ging gepaard met rituele liederen die bij het moment pasten. Elke fase had zijn eigen magische betekenis, inclusief de diefstal van de bruid en huwelijksgruweldaden.

Geboorte van een kind

Het sacrament van de geboorte was inderdaad een sacrament, en men geloofde dat hoe minder de mensen wisten over het begin van de bevalling, hoe gemakkelijker het voor de barende vrouw zou zijn om de weeën te doorstaan.

De betrokkenheid van de vader van het kind bij de bevalling werd echter gekenmerkt door een aantal magische acties die in het geheim bestonden in de Koewada-code.

Een vrouw die haar vruchtbare periode achter de rug had, werd bij een verloskundige geroepen. Bij de bevalling werd alles in huis opengegooid, losgemaakt om het openen van het geboortekanaal te stimuleren. De navelstreng werd doorgesneden bij het werkinstrument, in overeenstemming met het gewenste toekomstige beroep van de baby.

Inwijdingsfeest

Housewarming in het Russische patriarchale dorp was een vrij zeldzaam fenomeen, maar het had zijn eigen tradities van feesten.

Met de komst van het christendom ontstond een traditie om nieuwe woningen in te wijden. Maar van het heidendom bleef het aanbieden van geschenken voor housewarming, evenals de gewoonte om een kat in huis te laten (je kunt ook een zwarte haan hebben).

Oude tradities in moderne familie- en gezinsvakanties

Een deel van de tradities van het vieren van familie- en gezinsvakanties raakte in de vergetelheid door de verandering in de sociale structuur van de samenleving. Tradities werden gedeeltelijk verboden door het Sovjetregime.

In het moderne leven is de categorie gezins- en gezinsvakanties verplaatst naar de categorie kalendervakanties, gevierd in de familiekring, en heeft zijn magische betekenis verloren.

Maar zelfs in moderne huwelijksceremonies zijn er elementen waarvan de oorsprong moeilijk te verklaren is zonder de geschiedenis van ons eigen volk te kennen.

Aanbevolen: