Hoe Is De Dag Van De Lichtoperator In Rusland?

Hoe Is De Dag Van De Lichtoperator In Rusland?
Hoe Is De Dag Van De Lichtoperator In Rusland?

Video: Hoe Is De Dag Van De Lichtoperator In Rusland?

Video: Hoe Is De Dag Van De Lichtoperator In Rusland?
Video: iFly TV: Inspiring People Mark Major Light architect 2024, Mei
Anonim

In de wereld van de showbusiness is het belangrijkste concept performance, of het nu gaat om een concert, een toneelstuk of een tv-programma. Verlichting speelt een belangrijke rol bij het creëren van de sfeer van elke show. De mensen die verantwoordelijk zijn voor de enscenering op de site zijn lichtoperators of lichtontwerpers. Op elf juli vieren ze hun beroepsvakantie.

Hoe is de Dag van de lichtoperator in Rusland?
Hoe is de Dag van de lichtoperator in Rusland?

Bij een professionele benadering van het verlichten van de site wordt rekening gehouden met veel nuances: lichtrichting, locatie, sterkte, bundelvorm, overgang van lichtbeelden. Rekening houdend met alle bovengenoemde factoren, kunnen de prestaties van de acteurs worden benadrukt en zal de algehele sfeer een sterke indruk maken.

Er zijn theaters waarin licht een grote rol speelt. Het Volgograd Laboratory of Contemporary Theatre geeft bijvoorbeeld buitengewone uitvoeringen die op een lasershow lijken. Buitengewone figuren doemen op in de lucht om je heen, waardoor het effect ontstaat van onderdompeling in een onverklaarbare wereld.

De dag, die is gewijd aan lichtoperators, heeft geen officiële status; niettemin neemt het aantal arbeiders van het "lichtfront" dat deze datum viert jaar na jaar toe. Historische gegevens geven aan dat op 11 juli 1874 de Russische elektrotechnisch ingenieur Alexander Lodygin (1847-1923) een patent ontving voor het maken van een gloeilamp. De uitvinding heeft wereldwijde erkenning gekregen, dus de datum is getimed om samen te vallen met deze gebeurtenis.

Vanwege het informele karakter van het evenement vindt de viering meestal plaats in kleine kringen van specialisten en in de meeste gevallen direct op de werkplek. Als het management van de instelling op de hoogte is van de datum, kunnen werknemers in dit beroep een contante bonus krijgen.

Het beroep van lichtontwerper is vrij zeldzaam. Het aantal universiteiten dat dergelijke specialisten afstudeert, is zeer beperkt. Meestal doen fotografen, kunstenaars en cinematografen kennis op over de eigenaardigheden van lichtontwerp. Veel mensen moeten de vaardigheid van een lichtoperator zelf onder de knie krijgen. In sectoren als circus, bioscoop, theater en televisie is er echter veel vraag naar het werk van deze mensen. Artistieke lichtmeesters worden alleen gewaardeerd in kleine theaters, maar ook in internationale arena's.

Aanbevolen: