Wat Is Groundhog Day?

Inhoudsopgave:

Wat Is Groundhog Day?
Wat Is Groundhog Day?

Video: Wat Is Groundhog Day?

Video: Wat Is Groundhog Day?
Video: Groundhog Day Explained 2024, Maart
Anonim

Groundhog Day is een van de populaire nationale feestdagen in Amerika en Canada. Veel mensen kennen deze dag van de gelijknamige film. Welnu, wat is het belangrijkste idee van zo'n ongewone vakantie en waar het vandaan komt, kun je nu ontdekken.

Wat is Groundhog Day?
Wat is Groundhog Day?

Groundhog Day - Is de lente nabij?

Elk jaar op 2 februari vieren inwoners van Amerika en Canada feesten met de deelname van onze kleinere lokale broeders - marmotten. Bijna elke stad heeft zijn eigen meteorologische marmotten, die aangeven wanneer de lente op komst is.

Let op: de beroemde film Groundhog Day is opgenomen in de stad Punxsutawney.

Op deze dag is het noodzakelijk om zijn gedrag te observeren, namelijk of hij uit zijn hol zal komen of niet. Als bij bewolkt weer de marmot, zonder zijn eigen schaduw te zien, rustig het huis verlaat, wordt de vroege lente voorafschaduwd. Als hij op een zonnige dag bang wordt bij het zien van zijn eigen schaduw en terugkomt - mag de lente niet eerder dan over 6 weken worden verwacht.

De geschiedenis van de vakantie - Groundhog Day

De geschiedenis van deze feestdag begint met de Gregoriaanse kalender, aangezien 2 februari een plechtige dag is waarop christenen de Opdracht van de Heer (Thunders) vieren. Gelovende populaire wijsheid, als het weer op deze dag helder en zonnig is, zal er zeker een lange winter zijn. Zoals Amerikanen graag zeggen: als Candlemas Day helder en helder is, zullen er twee winters in het jaar zijn (dit is een Schots spreekwoord, letterlijk klinkt het als volgt: "The Day of Meeting is clear and cloudless - er zullen twee winters per jaar").

Wat betreft meteorologische voorspellingen door verschillende dieren, deze dateert uit de tijd van het bestaan van het oude Rome. De oude Romeinen gebruikten de egel alleen als meteoroloog. Op 2 februari maakten ze dit stekelige dier wakker en keken of hij zijn eigen schaduw zag of niet. Later werd deze traditie overgenomen door de volkeren van West-Europa. Alleen bijvoorbeeld in Noord-Duitsland, afhankelijk van de regio, keken ze in plaats van een egel naar het gedrag van een das of beer.

Een marmot genaamd Staten Island Chuck woont in de dierentuin op Staten Island. Elk jaar 2.02 om precies 7.30 maakt hij zijn voorspelling.

En in de 18e eeuw brachten immigranten uit Duitsland, die de Pennsylvania Dutch werden genoemd, deze meteorologische traditie naar Amerika. Maar gezien het feit dat er geen egels of dassen in Noord-Amerika zijn, is de marmot de belangrijkste meteoroloog van dieren geworden. In 1886 werd Groundhog Day officieel erkend als een nationale Amerikaanse feestdag.

De meest populaire meteorologische marmotten

De 7 meest populaire meteorologische marmotten leven in de VS en Canada:

- Punxsuton Phil - de eerste officieel erkende meteoroloog die op de berg van Turkije in de stad Punxsutawney (Pennsylvania) woont;

- Viarton Willie - een bekende meteoroloog van Canada, of liever het dorp Viarton (Ontario);

- Staten Island Chuck - Officiële Groundhog Meteorologist in New York

- de zeven leiders worden gesloten door marmotten Shubenacadskiy Sam, Balzacskiy Billy, Marmot Jimmy en generaal Beauregard Lee.

Aanbevolen: