Hoe Is De Dag Van De Tester & Nbsp

Hoe Is De Dag Van De Tester & Nbsp
Hoe Is De Dag Van De Tester & Nbsp

Video: Hoe Is De Dag Van De Tester & Nbsp

Video: Hoe Is De Dag Van De Tester & Nbsp
Video: Vals geld en hoe je het kunt herkennen 2024, Mei
Anonim

Een tester is een specialist die software test. Het is dankzij hem dat het eindproduct foutloos werkt. En, net als vertegenwoordigers van veel beroepen, hebben testers hun eigen professionele vakantie.

Hoe is de dag van de tester?
Hoe is de dag van de tester?

Tester's Day wordt jaarlijks gevierd op 9 september. Dit is een onofficiële feestdag. Er wordt aangenomen dat hij zijn verhaal leidt vanuit een grappig geval van het vinden van een fout. Op 9 september 1945 merkten wetenschappers van de Harvard University tijdens het testen van een nieuwe computer dat deze niet goed werkte. Toen ze de oorzaak van de storing begonnen te begrijpen, vonden ze een mot die vastzat tussen de contacten van een elektromechanisch relais. Een van de wetenschappers die met de machine werkte, Grace Hopper, plakte het insect met plakband in het technische dagboek, vergezeld van het bijbehorende opschrift "bug". Sindsdien worden problemen met computerapparatuur "bugs" genoemd en 9 september is de Dag van de Tester.

De staat houdt geen feestelijke evenementen op deze dag. De specialisten zelf en hun bazen houden zich bezig met de vrije tijd van de testers. Vaak zijn er op 9 september voor vertegenwoordigers van dit beroep seminars waarop testers die werkzaam zijn in verschillende bedrijven ervaringen kunnen uitwisselen, trainingen kunnen volgen, met collega's kunnen kletsen, thee met cake kunnen drinken en, indien gewenst, het evenement kunnen voortzetten in een nabijgelegen bar.

In grote bedrijven, waar specialisten werken die de vrijgegeven programma's testen, is het management in de regel zelf bezig met het organiseren van feestelijke evenementen. Verhogingen, loonsverhogingen en andere prikkels worden tot op de dag van vandaag getimed. De bazen organiseren grappige prijsvragen voor vertegenwoordigers van de IT-afdeling, trakteren hen op een feestelijk diner en laten de helden van de gelegenheid natuurlijk vroeg naar huis gaan. Feliciteer op 9 september de testers die u kent, want de stabiliteit van de software die op uw computer is geïnstalleerd, hangt af van deze mensen.

Aanbevolen: