Hoe Is Het Bull's Blood Wine Festival In Eger?

Hoe Is Het Bull's Blood Wine Festival In Eger?
Hoe Is Het Bull's Blood Wine Festival In Eger?

Video: Hoe Is Het Bull's Blood Wine Festival In Eger?

Video: Hoe Is Het Bull's Blood Wine Festival In Eger?
Video: 2021 Harvest Wine Fest Featured Wines 2024, Mei
Anonim

Op het hoogtepunt van de zomer, op de tweede vrijdag van juli, organiseert Hongarije het stierbloedwijnfestival - Egri Bikavér. De vakantie is opgedragen aan Sint Donatus, die wijnmakers bezocht. Het festival vindt plaats in de stad Eger en massa's toeristen komen samen om de dikke rode wijn te proeven.

Hoe is het Bull's Blood Wine Festival in Eger?
Hoe is het Bull's Blood Wine Festival in Eger?

Een van de vele legendes over de oorsprong van de naam van de wijn "Bull's Blood" wordt geassocieerd met de donkere tijden van de Turkse overheersing in Hongarije. Volgens de legende deelde de Hongaarse militaire leider Istvan Dobo tijdens de belegering van het fort Eger in 1552, tijdens een bijzonder hevige aanval, rode wijn uit aan uitgemergelde soldaten om hun kracht en geest te vergroten. De Turken, die de soldaten zagen met een karmozijnrode vloeistof langs hun baarden, besloten dat ze stierenbloed dronken.

Volgens een andere legende martelden de heidenen, eenmaal in het gebied van het fort van Eger, Saint Eded, zijn bloed stroomde langs de berghellingen en werd geabsorbeerd door de wortels van de druiven, waardoor de vrucht een rijke kleur kreeg.

Degenen die "Bull's Blood" dronken, spreken alleen superlatieven over het product. De wijngaarden op de berghellingen hebben alle Hongaarse zon geabsorbeerd. De wijnmakers van Eger zijn terecht trots op het uitstekende aroma, de kleur en de smaak van hun drankje. "Egri Bikover" heeft herhaaldelijk verschillende prijzen gewonnen op internationale tentoonstellingen.

Het stierenbloed-wijnfestival vindt jaarlijks plaats in Eger en duurt drie dagen. De stad heeft een mediterrane fiesta-sfeer. Op het pittoreske Doboplein zijn veel zomerse restaurants, eettentjes en cafés geopend. Kleine zelfgemaakte tavernes, wijnkelders en herbergen verwelkomen iedereen die Hongaarse wijnen wil proeven.

Toeristen, als ze niet te veel "Stierenbloed" passeren, zullen het beroemde Eger-fort kunnen zien, dat werd bestormd door de wrede Turken. De omgeving is rijk aan barokke monumenten. Bezoekers van Hongarije bewonderen de schilderachtige landschappen met wijngaarden, die zijn versierd met zware robijnrode trossen.

Tijdens het festival is Eger een buitengewoon gezellige en gastvrije stad, de inwoners heten toeristen van harte welkom en trakteren ze natuurlijk op uitstekende zure wijn.

Aanbevolen: