Nieuwjaar 2016: Grappige Nieuwjaarstradities Uit Verschillende Delen Van De Planeet

Inhoudsopgave:

Nieuwjaar 2016: Grappige Nieuwjaarstradities Uit Verschillende Delen Van De Planeet
Nieuwjaar 2016: Grappige Nieuwjaarstradities Uit Verschillende Delen Van De Planeet

Video: Nieuwjaar 2016: Grappige Nieuwjaarstradities Uit Verschillende Delen Van De Planeet

Video: Nieuwjaar 2016: Grappige Nieuwjaarstradities Uit Verschillende Delen Van De Planeet
Video: OUDJAARSDAG 2016 | Bellinga Vlog #506 2024, April
Anonim

Er zijn veel leuke en geweldige nieuwjaarstradities. Sommigen van hen kunnen worden gebruikt om de viering te diversifiëren en gasten te vermaken op oudejaarsavond 2016!

nieuwjaar 2016 foto
nieuwjaar 2016 foto

Oudejaarstradities: bellen in dekens en oude dingen kwijtraken

In Engeland is een huis bijvoorbeeld niet alleen versierd met sparren- en dennentakken, maar ook met maretaktakken. Maretak wordt overal opgehangen: aan muren, deuren en kroonluchters. Volgens het oude gebruik mag je iedereen kussen die onder de maretak staat. Uit Engeland kwam de gewoonte om wenskaarten te geven. De eerste dergelijke ansichtkaart verscheen in 1843 in Londen. Op oudejaarsavond, kort voor middernacht, beginnen de klokken te luiden in Engeland. Maar hun gerinkel is stil en gedempt. Feit is dat de klokken eerst in een dikke deken worden gewikkeld en pas om precies middernacht wordt de deken verwijderd zodat de klokken het begin van het jaar met volle kracht verwelkomden.

In Italië wordt aangenomen dat als je oude dingen op oudejaarsavond weggooit, je het komende jaar zeker nieuwe krijgt. Temperamentvolle Italianen zijn dol op het geven en ontvangen van geschenken. Op de eerste dag van het nieuwe jaar moet je ze aan iedereen geven - vrienden, buren, voorbijgangers.

Nieuwjaar 2016: parade van poppen en hete pepers in een taart

In Frankrijk moet elke wijnmaker op oudejaarsavond een glas met een wijnvat laten klinken, haar een gelukkig nieuwjaar wensen en drinken op de nieuwe oogst. En de Franse rinkelglazen met lege glazen. Volgens de gewoonte moet je een wens doen, een glas wijn in één teug drinken en een glas rinkelen met je buurman aan tafel. Als het glas van de buren ook leeg is, gaat de wens zeker in vervulling.

En in Bogota vindt op oudejaarsavond een parade van poppen plaats - ze zijn bevestigd aan de daken van auto's die plechtig door de oude wijken van de stad rijden. Maar in Ecuador worden op oudejaarsavond poppen verbrand. Er wordt aangenomen dat slechte gedachten en verlangens ermee branden.

In Cuba worden op oudejaarsavond alle containers in huis gevuld met water en precies om middernacht wordt er water uit de ramen gegoten. Er wordt aangenomen dat daarna het komende jaar helder en schoon zal zijn.

In Duitsland is er een oude grappige traditie: gasten en familieleden staan op banken, fauteuils, banken, stoelen en springen om middernacht het komende jaar in.

In Roemenië bakt de gastvrouw verschillende kleinigheden tot een traditionele nieuwjaarstaart: munten, ringen, kolen, dierenfiguurtjes en paprika's. Het ding dat in een fluitje van een cent wordt gevonden, duidt op wat er het komende jaar te verwachten is.

Nieuwjaar wordt gevierd in alle landen van de wereld. Dit is misschien wel de mooiste en meest verwachte vakantie van het jaar. En het is gebruikelijk om deze dag bijna overal door te brengen met familie en vrienden.

Aanbevolen: