Hoe Lang Duurt De Ramadan

Inhoudsopgave:

Hoe Lang Duurt De Ramadan
Hoe Lang Duurt De Ramadan

Video: Hoe Lang Duurt De Ramadan

Video: Hoe Lang Duurt De Ramadan
Video: 24 UUR MEEDOEN MET DE RAMADAN ALS NIET-MOSLIM! 🌙 dit gebeurde er .. 2024, Maart
Anonim

De nacht van de verzending van de eerste openbaring van de Koran door de engel Gabriël (Gabriël) aan de profeet Mohammed werd in de moslimwereld bekend als de grote Nacht van Macht. Daarna, voor nog eens drieëntwintig jaar, schreef Mohammed de openbaringen op, die later de Koran vormden - de heilige schrift voor alle vrome moslims.

Hoe lang duurt de ramadan
Hoe lang duurt de ramadan

De maand van vasten, verplicht voor een vrome moslim, wordt Ramadan of Ramadan genoemd. Dagelijkse onthouding van voedsel en het verrichten van goede daden wordt voorgeschreven door de koran, die de fundamenten van de islam bevat. De vijf onbreekbare pilaren van de islam, verplicht voor iedereen die in Allah gelooft, werden opgericht dankzij de onthullingen van de ondeugd van Mahhamed. Daar zijn ze:

- Ash-shahadat - bewijs dat Allah de enige god is en dat Mohammed zijn profeet is;

- As-salat - dagelijks vijfvoudig gebed - Namaz;

- Az-zakat - aalmoezen;

- As-saum - geweldig snel;

- Al-Hajj is een bedevaart.

Het begin van het bericht

De heilige hadith vermeldt hoe een gewoon persoon kan leren over het begin van het grote moslimvasten. Het begint met het verschijnen van een nieuwe maand aan de hemel (in de nacht van de nieuwe maan) en eindigt wanneer de maand weer verschijnt. De duur is 30 dagen (één maanmaand).

De Schriften zeggen dat het genoeg was voor één persoon (tenzij het een vrouw is) om de jonge maan te zien en de anderen erover te vertellen. Het is wenselijk voor de heerser of zijn plaatsvervanger in het gegeven gebied. Sindsdien is het begin van de Ramadan door een competent persoon naar eigen goeddunken uitgeroepen, ofwel gebaseerd op het observeren van de fasen van de maan, of astronomisch berekend als de maan door bepaalde omstandigheden niet zichtbaar is aan de hemel. Om het einde van het vasten te bevestigen, was het getuigenis van twee mensen nodig. Door het gehanteerde referentiekader kan het zijn dat het begin van de ramadan in verschillende landen niet samenvalt.

Tijdens het vasten moet iedereen die de voorgeschreven leeftijd heeft bereikt dagelijks bidden, vasten, zich onthouden van voedsel, intimiteit, het gebruik van bedwelmende middelen en ander onwaardig gedrag van zonsopgang tot zonsondergang weigeren en aalmoezen geven. In deze periode is het voorgeschreven om een pelgrimstocht naar Mekka te maken.

Baraat

Vasten tijdens de maand Ramadan is bedoeld om de verlangens van het vlees te bevredigen en je over te geven aan de verlangens van de ziel. Deze tijd wordt beschouwd als de meest gunstige voor spirituele prestaties en religieuze inzichten. Omdat de poorten van de hel gesloten zijn en de hemelse poorten opengaan. Tijdens deze periode is er één speciale nacht, die zoveel voordelen biedt als in 1000 maanden niet te ontvangen.

Gebaseerd op de aanwijzingen van de heilige teksten, moet deze nacht worden gezocht in de laatste 10 dagen van de Ramadan tussen de oneven nachten. Er is geen preciezere indicatie, zodat degenen die de genade van Allah zoeken hun waakzaamheid niet verliezen. De heilige nacht van Baraat is het hoogtepunt van iemands spirituele prestaties, het resultaat van het naleven van alle voorgeschreven gedragsregels tijdens het vasten en het hele jaar door. Imams sporen moslims onvermoeibaar aan om Allah geen minuut te vergeten, om niet te worden zoals christenen die God alleen op feestdagen gedenken.

Aanbevolen: