Hoe Kies Je De Zoetste Mandarijnen Voor Het Nieuwe Jaar?

Hoe Kies Je De Zoetste Mandarijnen Voor Het Nieuwe Jaar?
Hoe Kies Je De Zoetste Mandarijnen Voor Het Nieuwe Jaar?

Video: Hoe Kies Je De Zoetste Mandarijnen Voor Het Nieuwe Jaar?

Video: Hoe Kies Je De Zoetste Mandarijnen Voor Het Nieuwe Jaar?
Video: Picking Sweet Tangerines - Organically Grown 2024, April
Anonim

Het is onmogelijk om de nieuwjaarsvakantie voor te stellen zonder heldere en geurige mandarijnen. Om van sappig en zoet fruit te genieten, moet je een paar geheimen van hun keuze kennen.

Hoe kies je de zoetste mandarijnen voor het nieuwe jaar?
Hoe kies je de zoetste mandarijnen voor het nieuwe jaar?

Het blijkt dat mandarijnen niet voor niets een symbool van het nieuwe jaar zijn geworden. Dit gebeurde in de Sovjet-Unie, toen het tekort aan buitenlands fruit vooral in de winter acuut was. Omdat mandarijnen op tijd rijpten voor het nieuwe jaar in Abchazië, wachtten Sovjetburgers op de toonbanken om benodigdheden voor de feesttafel te maken. Nu de overvloed aan fruit zelfs bij koud weer niet uitdroogt, zijn mandarijnen nog steeds de favorieten van het nieuwe jaar. Toegegeven, er zijn veel meer variëteiten in de schappen, dus het is belangrijk om te leren hoe je het lekkerste fruit kunt kiezen.

Mandarijnen die in het zonnige Spanje worden gekweekt, zijn vrij groot van formaat en hebben een heldere dikke schil. Maar ondanks de dikte is het gemakkelijk af te pellen. Spaanse mandarijnen hebben een sappig vruchtvlees en een zoete smaak. Het enige nadeel is de aanwezigheid van botten. Maar er zijn variëteiten zonder dit nadeel, dus u moet dit feit met de verkopers verduidelijken. Spaanse mandarijnen zijn een van de lekkerste en duurste, dus je vindt ze alleen in grote winkels.

Beeld
Beeld

Het zijn de Chinese mandarijnen die bijna altijd met takjes en blaadjes verkocht worden. Meestal zijn deze vruchten niet erg groot en niet erg helder, vaak met een groenachtige tint. Chinese mandarijnen hebben een goede smaak, ze zijn zoetzuur, sappig en gemakkelijk te pellen. Voor de prijs zijn Chinese mandarijnen een van de meest budgettaire.

Beeld
Beeld

Mandarijnen uit Turkije hebben verschillende kleuren, ze kunnen geel of oranje zijn. De helderste vruchten zijn meestal de zoetste. Er zijn zeer weinig zaden in deze vruchten, wat een onbetwistbaar voordeel is. Maar de nadelen van Turkse mandarijnen zijn onder meer een slecht geschilde schil.

Beeld
Beeld

Onder de soorten mandarijnen uit Marokko is het bijna onmogelijk om zure vruchten te vinden. Ook hebben deze mandarijnen zelden zaden. Mandarijnen uit Marokko hebben een zeer felle oranje kleur en een klein kenmerkend deukje in het midden, waardoor ze gemakkelijk van anderen te onderscheiden zijn. Ze hebben ook een dunne huid die gemakkelijk kan worden afgepeld.

Beeld
Beeld

Deze mandarijnen zien er niet zo presentabel uit als de rest, maar worden terecht als de meest bruikbare en milieuvriendelijk beschouwd. Ze zijn niet gesmeerd met was, dus hun huid glanst niet. De kleur van de vrucht is niet helder, met groene vlekken, zoals de Chinese variëteiten. Het vruchtvlees is zoet en zuur, sappig en er zijn praktisch geen zaden. De schil is vrij dun, waardoor de mandarijnen uit Abchazië makkelijk te pellen zijn.

Aanbevolen: